SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yayla yolları

Yayla yolları

11 Temmuz 2017 Salı - 10:35








Yanık ve atma türkülerle adım adım yürünen yayla yolları, kültürümüzün de bir parçası olmuştur. Özellikle doğu Karadeniz’de yer alan Kadırga yaylacıları için yaşam biçimi. Yıllardır dedelerimizin yolu olan Erikbeli-Kadırga yolu uyarılarımız üzerine düzelmiş gibi. Kim ve kimler tarafından yol çalışmaları yardımcı olunmuşsa gönülden teşekkür borcumuz vardır. Ancak, yörenin yağışlı olması nedeniyle geçici olarak düzeltilen yolumuz kısa zamanda bozulacağından, kalıcı çözüm bulmak için çalışma yapılması gerekmektedir.

Bizzat benimde çok iyi bildiğim ve otuz altı köyün vatandaşlarının kullandığı söz konusu bu yol betonlanarak kalıcı çözümler aranmalı. Vatandaşlarımıza yapılacak bu büyük hizmetin yetkililerimizin dikkatinden kaçmayacağını biliyoruz. Bu hizmeti yalnızca bizler bekler olamayız. Zira böylesine kalabalık köy trafiği olan yolumuzu betonlamak zorundayız. Bunun ekonomik yönüne asla bakılmamalıdır. Yanılmıyorsam, Kalınçam-Erikbeli yolu Kadırga’yı Zigana’ya bağlayacak turizme yönelik bir proje kapsamında idi.

Doğal olarakbu projenin tamamlanması yöre turizmine ve yaşamlarını sürdüren yöre halkına da büyük hizmet olacaktır.  Evet, yayla yolları bizi sevdiğimiz ve mutlu olduğumuz yerlere ulaştırır. Önceki yıllarda ayağımızda Trabzon lastiği sırtımızda camadanımız ve önümüzde süslenen ineklerimizle giderdik. Şimdi mekanize olduk.

Olduk ama yollarımız müsait değil. Patates tarlasını düzeltirsin gibi yolları düzeltmekle olmuyor. İfade ettiğimiz gibi yöremiz yağışlı olduğundan çukurlar yine açılacak araçlarımızın ilerlemesini çok etkileyecektir. Sonra Ahmet Gözacan ile Şefik Ülken’i dinle. Baba dostlarımız duyarlı kişilerdir. Ama Burhan Aşçı Hocamızı hiç kimse ile kıyaslayamayız.

Cebir Geometri üzerine biri varsa gelsin. Yetiştirdiği öğrencilerinin apoletidir Burhan Aşçı  bize verdiği güç çok büyük. Elbette Kadırga yolunu adımlamıştır. O nedenle adı geçen yolumuzun kısa zamanda beton dökülerek kalıcı olmasını bekliyoruz. Bizler takipçisi olmak ve halkımızın sorunlarını çözmek adına iletişimlerimizi eksik etmeyeceğiz.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap