SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yatırıma değil ölüme karşıyız!

Yatırıma değil ölüme karşıyız!

11 Şubat 2015 Çarşamba - 10:33




Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde yapılan 5 yıldızlı otel inşaatına bir tepkide çevre sakinlerinden geldi.





Boztepe Mahallesi’nde yapılan ve Boztepe semt sahası ile gündemden düşmeyen otel inşaatıyla ilgili bu kez çevre sakinleri evlerine giden yolu haksız yere kapattıkları ve kendilerini tehlikeye attıkları için şirket yetkililerine tepki gösterdi. “Yatırıma değil, ölmeye karşıyız” diyen mahalle sakinleri önlem alınmasını istedi. Şikayetlerini dile getiren vatandaşlardan Kemal Şenses, “Otel inşaatı nedeni ile kullandığımız yol çatlamış, yolun altını boşaltmışlar. Yağmur yağınca kopacak. Kimseyi gördüğümüz, muhatap bulabildiğimiz yok ki önlem alın diyelim. Gördüğünüz beyaz çizgi yola ait. Ama adamlar eşti toprağı yolu yıktı. Kadastro geldi de tekrar yolun sınırlarını belirledi. Tedbir alan yok. Biz yatırıma karşı değiliz ama birilerinin ölmesini de istemiyoruz” dedi. Şirket yetkilileri ise yol konusunda sınırların eski haline çekileceğini vurgulayarak, vatandaşa sıkıntı çıkartmamak ve önlem alınması için üniversite ile birlikte çalıştıklarını belirtti.

ÖNLEM ALIN, ÇALIŞIN!

Çalışmalardan en çok etkilenen ve özellikle tehlikeyi yakından hisseden Sima Evleri sakinleri ise evlerine ulaşmak için her gün ölümle burun buruna kaldıklarını ifade etti. İlknur Aydın da, “Arabamı sürekle başka yere park edip evime inmek istemiyorum. Kayma tehlikesi var. Can kaybı yaşanmasın istiyorum. Artık okul servisi bile tehlike nedeni ile çocuğumu gelip evimden almıyor, evime bırakmıyor. Güvenliğimizi sağlasınlar istedikleri yatırımı yapsınlar. Biz evimize her gelişte ölüm korkusu yaşamak istemiyoruz. Gecesi var gündüzü var. Yağmuru çamuru var. Önlem alınsın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Adem YILMAZ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap