SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yaralı şahini Vali'ye getirdi

Yaralı şahini Vali'ye getirdi

18 Ocak 2016 Pazartesi - 17:17




Ordu’da 35 yaşındaki Muhammet Altuntaş isimli şoför, Ordu Çevreyolu tüneli girişinde bulduğu yaralı şahini Ordu Valiliği’ne getirerek, Vali İrfan Balk





Muhammet Altuntaş isimli şoför bulduğu yaralı şahini Vali Balkanlıoğlu'na teslim etti... Vali İrfan Balkanlıoğlu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İshak Yılmaz’ı arayarak, kendisine teslim edilen yaralı şahinin tedavi edilmesi ve iyileştikten sonra da doğal ortamına bırakılması konusunda talimat verdi. Yaralı şahini, Ulubey ilçesinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Rehabilitasyon Merkezi’ne gönderen Vali İrfan Balkanlıoğlu, şahinin burada tedavisi yapıldıktan sonra doğal ortamına bırakılacağını söyledi.

765_5

Yaralı şahini bulunduğu yerden alıp, Ordu Valiliği’ne getiren şoför Muhammet Altuntaş’a da teşekkür eden Vali Balkanlıoğlu, “Muhammet bey, aracı ile birlikte Öceli Mahallesi’nden geçerken Ordu Çevreyolu tünelinin giriş kısmında yaralı bir Şahin’in olduğunu görüyor. Yaralı Şahin’i hemen aracına alarak, bizlere getirdi. Ben de Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürümüzü arayarak, yaralı Şahin’in derhal tedavi edilmesi talimatını verdim. Ulubey ilçemizde, Doğa Koruma ve Milli Parkla Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan ve bölgede yaralanan yaban hayvanlarının tedavi edildiği Rehabilitasyon Merkezimiz var. Bu yaralı şahini de bu merkezimize göndererek, tedavisinin yapılmasını sağlayacağız. İyileştikten sonra da doğal ortamına bırakacağız. Yaralı şahini yolda bulup bize getirerek duyarlı bir davranışta bulunan Muhammet beye teşekkür ediyorum. Bu davranışın, yaban hayvanlarına karşı diğer insanlarca da örnek alınmasını diliyorum” dedi.

Muhammet Altuntaş’ın getirdiği yaralı şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü görevlilerince teslim alınarak, tedavi edilmek üzere Ulubey’deki Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap