SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Yabancı gelinler Türkçe öğreniyor!

Yabancı gelinler Türkçe öğreniyor!

30 Ocak 2018 Salı - 17:52




Fatsa ilçesinde yaşayan yabancı gelinler çocuklarının eğitimlerine yardımcı olmak için Türkçe öğreniyorlar. Yabancı gelinlerin her biri 4-5 lisan bili





 Ordu'nun Fatsa ilçesine çeşitli ülkelerden evlenerek gelen yabancı gelinler Türkçe öğrenmek için kursa başladılar.

  İlkokul birinci sınıftaki öğrencilerinin öğrendiği harfi tanıma dersi ile başlayan kursiyerler Türkçe öğrenmek için büyük gayret gösteriyorlar. Yabancı gelinler Türkçe öğrenmekteki en büyük amaçlarının çocuklarının eğitimlerine yardımcı olmak için olduğunu söylediler. İçlerinde doktorlar, mühendisler ve çeşitli meslek gruplarından olan kadınlar Halk Eğitim Merkezince açılan Türkçe kursunu başarılı bir şekilde devam ettiriyorlar.

EN ÇOK ZORLANDIKLARI DİL

  Eğitici öğretmenleri ile birlikte Türkçe kursunda dil bilgisi ve Türkçe okuma ve yazmayı öğrenen yabancı gelinlerden her biri en az 4 dil bildiklerini söylerken öğrenmekte en çok zorlandıklarını dilin ise Türkçe olduğunu ifade ettiler.

  Çocuklarını eğitimlerine yardımcı olmak için kursa geldiğini belirten Özbekistanlı 45 yaşındaki Müesser Şukurova ise, “Oğlumu okula gönderiyorum. Okuma-yazmasında kendisine yardımcı olmak için halk eğitimce açılan kursa katıldım. 6 farklı dili çok iyi şekilde biliyorum. Öğrenirken en çok zorlandığım dil ise Türkçedir. Burada olmaktan son derece mutluyum” diye konuştu.


"GAYET YETENEKLİ VE İSTEKLİLER"

  Kurs hakkında bilgi veren eğitici öğretmen Elvan Güneş, “Kursiyerlerimiz birleşip Türkçe öğrenmek istediklerini Halk Eğitime bildirdiler. Bizler de onlara Türkçeyi tam olarak öğretmeye çalışıyoruz. Gayet yetenekli ve istekliler. Türkçe biraz zor bir dil ve sondan eklemeli bir dil olduğu dilimizi öğrenmekte zorluk çektiklerini söylüyorlar. İstekli ve azimli oldukları için başarıyorlar” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap