SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > UMKE personeline Ayder'de eğitim

UMKE personeline Ayder'de eğitim

02 Şubat 2015 Pazartesi - 15:16




Rize'nin Ayder Yaylası'nda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE) görevli personele yönelik "Temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda haya





Rize'nin Ayder Yaylası'nda Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nde (UMKE) görevli personele yönelik "Temel kampçılık, afet ve olağan dışı durumlarda hayatı idame eğitimi” verildi. İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki UMKE personeline yönelik eğitim çalışması Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'nda gerçekleştirildi. Teorik ve uygulamalı olarak iki gün süren eğitimde Rize UMKE Birim Sorumlusu Öner Çakal, ekip üyelerini bilgilendirdi.

Eğitimin ilk gününde kış şartlarında barınma, beslenme ve giyinme, karda yürüyüş teknikleri, kar fırtınası ve çığ düşmesi gibi afetlerle ilgili bilgilendirme yapılırken, ikinci gün de Galler Düzü’nde uygulamalı eğitim yapıldı. UMKE Birim Sorumlusu Çakal, yaptığı açıklamada, 2015 yılı eğitim planları kapsamında "kış şartlarında medikal kurtarma" konularını içeren eğitim düzenlendiğini belirterek, " Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları sonrasında ilimizde yaşanan zorluklar ve arama kurtarma çalışmaları göz önüne alınarak, ekiplerimizin karla mücadelede daha aktif olabilmeleri için bu eğitimi düzenledik" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap