SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Ülke menfaati bunu gerektirir!

Ülke menfaati bunu gerektirir!

19 Şubat 2015 Perşembe - 01:11




Trabzon demiryolu için 1947 yılında çizilen projenin hayata geçirilmesini isteyen Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Davutoğlu’na çağrı yaptı.





Düzköy Belediye Başkanı Abidin Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 2023’te Trabzon’a demiryolu geleceğinden bahsettiğini hatırlattı. 11 Şubat 1947 tarihinde dönemin hükümetinin hiçbir siyasi çıkar gözetmeden teknolojik imkanlarla bölgeye demiryolunun yapılması için çalışma başlattığını ve projenin 5 yıl içerisinde biteceğinin öngörüldüğünü hatırlatan Çelik, projenin Trabzon Demiryolu Kalanima Vadisi, Tonya Kalınçam ve Erikbeli’nden geçmesinin ön görüldüğünü söyledi.

En ekonomik yolun bu güzergah olduğunu savunan Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na seslenerek, demiryolunun bu bölgeden geçirilmesini önerdi. 1947’deki projenin bulunup değerlendirilmesini isteyen Çelik, “Bu bölgeler nüfusun en yoğun olduğu yerler. Bu proje ile 200 bin nüfus rahat edecek” dedi. Trabzon milletvekillerine seslenen Çelik, hiçbir siyasi çıkar gözetmeden bu proje için çalışmalarını rica etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap