SON DAKİKA



Haber > Karadeniz > Turizmcilere mühür şoku

Turizmcilere mühür şoku

21 Ekim 2016 Cuma - 10:12




Rize’nin Fırtına Vadisi’nde turistik işletmeler ‘ruhsatları bulunmadığı’ gerekçesiyle tek tek mühürleniyor. İşletme sahipleri Ardeşen Kaymakamlığı önü





Rize’nin turistik işletmelerinin yoğun olduğu Ardeşen ilçesi Fırtına Vadisi’nde bulunan turistik işletmeler İl Özel İdaresi kararları ile jandarma tarafından tek tek mühürlenmeye başladı. Her sezon on binlerce turistin uğrak yeri olan Fırtına Vadisi’nde; rafting, zipline, yeme-içme ve konaklama gibi hizmetler veren işletmelerin mühürlenmesi, işletme sahiplerinin tepkilerine neden oldu. İşletme sahipleri, Ardeşen Kaymakamlığı önünde toplanarak ortak bir basın açıklaması okudular.

Üzerinde “15 Temmuz ruhu burada” yazılı bir pankart açan işletme sahipleri adına açıklamayı yapan Selman İslamoğlu, “Her yıl bölgede beklenen turist sayısını milyonlarla açıklayan yetkililer, bu oteller ve mekanlar kapatıldıktan sonra bu misafirleri nerede ağırlamayı düşünüyorlar” dedi. Bürokratik prosedürün zorluklarından dolayı bölgede işletme ruhsatı almanın neredeyse mümkün olmadığını belirten İslamoğlu, “Ruhsat almak için yaptığımız tüm girişimlere rağmen bürokratik engelleri aşamadığımız için ruhsat alamadık. Bizim bu şekilde faaliyet yapmamıza göz yumuldu. Şimdi ise işletmelerimiz mühürlendi. Neredeyse tümümüzün ruhsat almak için yaptığı başvurular ortadadır” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap