SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya, Karadeniz’e açıkladı: Arsin OSB büyüyecek

Yönetim Kurulu Başkanı Sakarya, Karadeniz’e açıkladı: Arsin OSB büyüyecek

Karadeniz Özel

17 Nisan 2023 Pazartesi - 12:10




Arsin OSB Başkanı Dursun Ali Sakarya: Başlangıçtan beri büyüme bizim hedefimizdi. Ancak Yatırım Adası’nın yapılıyor olması bizi biraz bekletti. Projenin yavaşlaması, adım atmamızı gerektirdi





Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Sakarya, organize sanayiinin büyümesi için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Sakarya, “Yeni hazırladığımız projemiz var. Bunların başında arıtmanın büyütülmesi projesi geliyor. Bununla alakalı Dünya Bankası’na başvuruda bulunduk, onayladı. Şimdi projelendirme ve imalat aşamasına geçeceğiz. Özetle arıtma kapasitemizi arttırıyoruz. Bunun dışında enerji nakil hatlarımız havadan gidiyor. Onların yer altında alınması, kayıp kaçağın önlenmesi aynı zamanda da var olan dağıtım bölgelerimizde yenilemelerin yapılması için çalışıyoruz” dedi. İşte Sakarya’nın o açıklamaları:

ARALIKSIZ DEVAM

Var olan bir güneş enerjisi santralimiz var. Deneme kurulum yapmıştık ve bunu büyütme aşamasına geldik. 350 KW’ya çıkaracağız. Bu da onaylanan projelerimiz arasında ve çalışmalar aralıksız devam ediyor. Tabii içme suyu hattımızın yapılmasının üzerinden belli bir zaman geçti. Onun yenilenmesi işlemi var. Bununla ilgili fizibilite çalışması yapıyoruz. Bununla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu bizi TİSKİ ile birlikte koordine etti. Teşekkür ediyoruz. Yani biz başlangıç olarak biraz altyapıya yoğunlaştık diyebilirim.

İŞTİŞARE HALİNDEYİZ

Tabii Organize Sanayi Bölgemiz birazcık şehrin içinde kaldı. Arsin kendisi gelişti, OSB’miz de kendi içinde büyüdü. Dolayısıyla etrafında da bir yapılaşma arttı. Çok fazla büyüyebileceğimiz bir alanımız yok. Organize sanayi bölgelerinde büyüyebilmek için organik bağın olması lazım. Mesela burada olan bir organize sanayiine 2 kilometre uzağa gidip ayrı bir OSB kuramıyorsunuz. Bununla alakalı da çalışmalar yapıyoruz. Arsin Belediye Başkanımız Sayın Sait Gürsoy ile de istişare halindeyiz, desteğini alıyoruz. Eğer rantabl olursa büyüme konusunda hızlıca adımları atacağız.

ADIM ATMAMIZ GEREKTİ

OSB artık kendi yerine sığmıyor. Firmalar var oldukları binaları yıkıp imara uygun çerçevede büyüme, yeraltına girme işlemleri yapıyorlar. Başlangıçtan beri büyüme bizim hedefimizdi. Ancak Yatırım Adası’nın yapılıyor olması bizi biraz bekletti. Çünkü Yatırım Adası olsaydı firmalar orada da olacaktı be ihtiyaç olmayacaktı. Tabii proje maliyetlerin artışı ve farklı sebeplerden dolayı yavaşlaması bizi de OSB’yi büyümek için adım atmamızı beraberinde getirdi. OSB’yi genişletmek için 3 aydır çalışıyoruz. Yerleri bakıyoruz… 

Haber: Furkan YİĞİT

Beğendim
2
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap