SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık: “İktidar partisinden olsam 10 milyon alabilirdim”

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık: “İktidar partisinden olsam 10 milyon alabilirdim”

13 Şubat 2024 Salı - 12:41




Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, 5 yılını değerlendirdi.





Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık 5 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Bıyık, çalışmalarını değerlendirirken şu ifadeleri kullandı;

“Yaklaşık 20 gün önce seçim çalışmalarına başladık. Yomra’da çok adaylı bir seçim sürecine gireceğiz. Aday arkadaşlarımızı arayarak tebrik ettim. Kaybedenin kazananı tebrik edeceği bir seçim olmasını temenni ettim. Birimiz kazanacağız. Bende arkadaşlarımız tebrik ettim. Saha çalışmalarımızı ve toplantılarımızı yapıyoruz. Olumsuz bir cümle kurmadım kimse için kurmamda. Biz yaptıklarımızı anlatacağız. Olumsuz bir seçim sürecine dahil olmayacağım. Kişisel kavgalardan insanların yorulduğunu düşünüyorum. Ortak bir amacımız var. Şehrin sorunlarını en aza indirmeye çalışacağız.

Pandemi ve deprem süreçlerini geçirdik. Yaklaşık bu sürede 400 milyonluk bir yatırım yaptık. Kamudan mini oramda aldığımız destekler olmuştur. Ama tamamını ya da yüzde 50’sini kamu kaynağı ile yaptığımız bir destek olmadı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan destek aldık.

5 YIL İÇİNDE YAPILANLAR


5 yıl içinde neler yaptık? Kültür merkezi yaptık. Çeşitli organizasyonların yapıldığı bir alan oldu. Hürriyet parkı yaptık. 25 bin metrekare bir alan yazları sosyal alan ihtiyacını karşılamaya çalıştık. Trabzonspor'umuz şampiyonluk alanını bu parkın inine yaptık. Hürriyet caddesinde altyapı çalışmasını ve düzenleme yaptık. 30 yıl çivi çakılmamıştı. Çok güzel yeniledik. Sahildeki yürüyüş yolumuza tamamladık. Yazları insanların kullanmış olduğu belediyelerin sosyal tesislerini işletmiş olduğumuz çok güzel bir sahil gezinti alanı ortaya çıkardık.

Uçak enkazını bir işletme ile birlikte uçak restoran yaparak Yomra ve Doğu Karadeniz halkının hizmetine açmış olduk. Türkiye'nin dört bir yanından insanları ağırlıyoruz. Yomra’ya hem maddi hem de manevi katkı sağlayan bir alan oldu.

Doğalgazın getirilmesi sadece Yomra belediyesinin hizmeti değil. Bunun Yomra’ya gelebilmesi için makine desteği, kazı desteği caddelerin yeniden yapılması konusunda çalışmalara destek verdik. Sıfır aboneden 12 bin 500 aboneye çıktı. 20 bin aboneye çıkmasını hedefliyoruz.

Kaşüstü mahallesinin en büyük sosyal alanını hizmete aldık. 17 bin metrekare alanın 10 bini vatandaşlar tarafından kullanılıyordu. Mutabakatlarla çeşitli donatılarla 10 gün içinde bu alanı açacağız ve Kaşüstü Mahallesi denizle buluşmuş olacak. Kaşüstü’nde pazar yeri ve diğer alanları da tamamladık.

“SON TAKSİTLERİ ÖDEDİK”


Göreve geldiğimiz zaman 1994 model çöp kamyonu ile hizmet ediyorduk. Belediyenin bütün makine parkını yeniledik. 70-80 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım. Son taksitleri ödedik ve araç parkımız yenilenmiş oldu. Yomra'da çöp alanlarında çöp kurularını yerin altına aldık. Nasip olur da seçilirsek Yomra'nın bütün alanlarına yaygınlaştıracağız.

450 elektrik direğini ortadan kaldırdık. Çarşı içindeki olumsuz görüntü ortadan kalktı.

Yomra elmasının tescilini aldık ve 10 bin fidan dağıttık. 1-2 yılda sonuç verecek bir çalışma değil. Yok olmaya yüz tutmuş bu projeyi tamamlamış olacağız.

Kaşüstü’nde balık hali açtık. Okulların her ne konuda yardıma ihtiyacı olmuşsa yardım ettik. Yomra Fen Lisesi’nin boyasını yapmaya başladık. Görev alanımızda olup olmadığına bakmadık.

Yomra’da konserler yaptık. Kitap fuarı yaptık. İlber hocayı getirdik. Sunay Akın’ı getirdik. Kültürel faaliyetler Yomra için çok önem arz ediyor.


Seçilirsek vadettiğimiz projeleri bitirmiş olacağız. Yomra Belediye Başkanlığı için vatandaştan son kez görev istiyoruz. İkinci ve son görevim olacak. Uzun yıllar görevde kalınmasını doğru bulmuyorum. Ben bir dönem daha görev süresi isteyerek vatandaşı karşısına çıktık. Ve bundan sonra Yomra’daki siyasi hayatımı tamamlamış olacağım.

“İKTİDAR PARTİSİNDEN OLSAM 10 MİLYON ALABİLİRDİM”

Cumhuriyet Parkı 25 milyon TL'ye yapılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe istedim, alamadım. İktidar partisinden olsam 10 milyon alabilirdim. Ama iktidar partisinden olmayınca alamıyorsunuz.

Ankara'da bazı projelerden istediğimi aldım. Saklayacak bir durumda değilim. Hibelere ulaşma konusunda zaman zaman sıkıntı yaşadığımız oldu. Yapılacak yatırımın Cumhurbaşkanı tarafından olumsuz karşılanacağını düşünmüyorum ama aşağıdaki kurumlardan kralcılık yapıldığını düşünüyorum. Asıl kaynaklarımızı kendi bütçemizden sağladık.

BAŞKAN ZORLUOĞLU İLE SORUN VAR MI?


Başkanla problemimiz yoktu ama teşkilatlardan zaman zaman neden yardım yapıldığı konusunda tepki geldiğini biliyorum. Ankara’da Bakanlık, bakan yardımcılıkları konusunda elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Şu kişidir bu kişidir diye gitmemezlik yapmam.”

haber61.net

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap