SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yatırıma gittiler hapse düştüler...

Yatırıma gittiler hapse düştüler...

27 Haziran 2018 Çarşamba - 11:22




Trabzon’dan Gürcistan’a yatırıma giden iş adamı İsmail Yılmaz, dil bilmediği için Gürcistan vatandaşı Nikolas Khancharıdı’yı ortak aldı hayatı karardı





HAYAL KIRIKLIĞI

Yatırım niyetiyle Trabzon’dan yola çıkan Karadenizli iş adamlarının Gürcistan’da yaşadıkları filmleri aratmayacak türden. İstisnalar hariç çoğu iş adamı ya dolandırılıyor ya da batarak memleketine hayal kırıklığıyla dönüyor. İçlerinde hapse düştüğü için dönemeyenler de var.

2 MİLYON DOLAR

Bu sorunun çözülmesi elzem bir meseleyken mağduriyetlere bir yenisi eklendi. Trabzonlu iş adamı İsmail Yılmaz, Gürcistan’da 2 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Dil bilmediği için de Gürcü Nikolas Khancharıdı’yı  ortak aldı fakat filmleri aratmayacak mağduriyet yaşadı.

GÖZALTI SÜRÜYOR


Gürcü ortağı tarafından dolandırılan Yılmaz, “Durumu fark edip araçlarımızı kurtarmak istediğimizde gözaltına alındık, darp ve gasp edildik. Bir arkadaşımız hala göz altında. Yetkililerden arkadaşımızın bırakılmasını, gasp edilen araçlarımızın iadesini istiyoruz” dedi.

Gürcistan’a yatırım için giden iş adamı Yılmaz, dil bilmediği için Gürcü ortak alınca başına gelmeyen kalmadı. Yılmaz hem dolandırıldı hem de iş arkadaşı gözaltına alındı

Türkiye’nin Gürcistan’a olan sınır kapısının Doğu Karadeniz’de olması bölgedeki birçok iş adamını Gürcistan’da yatırım yapmaya teşvik etti. Fakat Karadenizli iş adamlarının Gürcistan’daki birçok girişimi maalesef hüsranla sonuçlanarak iş adamları ya battı ya dolandırıldı. Bu mağduriyetlerin artması sonucu yetkili kişilerin sorunun neden kaynaklandığını irdelemesi gereken elzem bir durumken mağduriyetlere bir yenisi daha eklendi.

DOLANDIRICIYMIŞ

Yılmazlar Şirketi sahibi İsmail Yılmaz’ın, Gürcistan’da başına gelenler filmleri aratmayacak türden. Yılmaz’ın ifadeleriyle yaşananlar şöyle gelişti: “2 milyon dolarlık yatırım oluşturduk, 17 araçlık araç parkuru hazırlayıp, Gürcistan’da Yılmaz şirketini kurduk 13.04.2018 tarihli antlaşmalarımızı imzalayıp Gürcistan Lanchkhuti'de yol yapımına hafriyat taşıyarak ülkedeki ticaret hayatımıza adım attık. Gürcistan devleti vatandaşı Nikolas Khancharıdı’yı da iş sürecinde bize iyi niyetli yaklaşımlarını göz önüne alıp şirketimize yüzde 20 ortak ettik. Kendisi meğer dolandırıcılık sisteminin tam hâkimi olan bir kişiymiş."


GASP EDİLDİK

Yılmaz, “İşleri yürütebilmek adına müdürlük yetkisini istedi, Gürcüce konusundaki acizliğimizden faydalanarak resmi işlemler de aslında tüm yetkilerimizi alıyor. Nikolas Khancharıdı’nın kurduğumuz araçların hakedişlerini ve araçları kuruş para ödemeden ele geçirmeye çalıştı. Durumu fark edip araçlarımızı almak istediğimizde ne kadar ispatlar, belgelerimiz olsa da araçlarımızı da, paramızı da alamadık. Kaldığımız evin taşlanmasından, darp edilişimizden, karakollara çekilişimizden tutun burada daha nelere maruz kalacağız bilemiyoruz. Şu an gözaltında tutulan Burhanettin Çınar’ın bırakılmasını ve gasp edilen araçlarımızın, mülkümüzün iade edilmesini istiyoruz” dedi.

Haber: Meryem AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap