SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Yalıncak'da yüzlerce kişi her gün ölümle burun buruna geliyor

Yalıncak'da yüzlerce kişi her gün ölümle burun buruna geliyor

05 Ağustos 2019 Pazartesi - 10:04




Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan Yalıncak Mahallesi sahil mevkiinde yer alan plaja ulaşmak için vatandaşlar her gün ölümle burun buruna geliyor. Sıklıkla kaza meydana gelen bölge için mahalleli ve Yalıncak Muhtarı Ömer Yurduseven, Karayollarına üstgeçit yapılması için 2 kez dilekçe verildiğini fakat sonuç alamadıklarını belirtti.





Yalıncak’ta her yün yüzlerce kişinin yoldan karşıya geçtiği bölgede üstgeçit yapılmaması tepki topluyor. Mahalle halkı “Üstgeçit yapılması için facia mı bekleniyor?” diye soruyor

2 KEZ DİLEKÇE VERİLDİ AMA

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde yer alan Yalıncak Mahallesi sahil mevkiinde yer alan plaja ulaşmak için vatandaşlar her gün ölümle burun buruna geliyor. Sıklıkla kaza meydana gelen bölge için mahalleli ve Yalıncak Muhtarı Ömer Yurduseven, Karayollarına üstgeçit yapılması için 2 kez dilekçe verildiğini fakat sonuç alamadıklarını belirtti. Bölgeye acil şekilde üstgeçit ihtiyacı olduğunu belirten Muhtar Yurduseven, “Sürekli kazalar meydana geliyor. Yolun karşısında plaj ve bir mahalle var. Karayollarına mahalle halkımızla birlikte 2 kez dilekçe vermemize rağmen netice alamadık. Bölgeden trafik çok yoğun ve hızlı şekilde akıyor. Artık yeni bir kaza ve Allah korusun faciayla karşılaşmamak için bu üst geçidin yapılmasını istiyoruz” dedi.




GEREKİRSE PARA TOPLARIZ

Mahalle halkından İhsan Yıldırım dolmuştan inip evlerine geçmekte güçlük çektiklerini kaydederek, “Karayollarına gidip dilekçe verdik. Bölgede inceleme yapılacağı söylendi fakat gelen giden olmadı. Burada her gün kazayla burun buruna geliyoruz. Daha önce komşularımızdan birinin kızı araba çarpması sonucu öldü. Facia mı bekleniyor üst geçit için? Biz yetişkin insanlar olarak güçlükle geçiyoruz, peki ya çocuklar nasıl geçecek? Mutlaka bu sorunun ortadan kaldırılması gerekiyor” diye konuştu. Bir başka mahalleli Murat Cem Şanlı ise “20 dakikadan fazla beklediğimiz oluyor. Burası yaz mevsiminde plaj da olmasıyla her gün yüzlerce kişi akan trafikten karşıya geçmek zorunda kalıyor. 120 km hızla geçiyor araçlar. Burada oturan ailelerin çocukları her gün kaza riski geçiriyor. Çocuklarımız için aklımız yolda kalıyor. Burada bir ihtiyaç var. Gerekirse mahalle vatandaşı olarak para toplarız. Yeter ki yapılsın” ifadelerini kullandı.




Haber: Fatih Saygın
Kamera: Erol Taşkın


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap