SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Vatandaş, “İktidar giderse bunlar da gider” dedi, böyle isyan etti: Bizim hakkımızı yiyorlar

Vatandaş, “İktidar giderse bunlar da gider” dedi, böyle isyan etti: Bizim hakkımızı yiyorlar

Karadeniz Özel

23 Ağustos 2022 Salı - 12:55




Ülkede mültecilerin resmi rakamlardan daha fazla olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Ekmek elden su gölden yaşıyorlar bu şartlarda tabii ki gitmezler. Bizim hakkımızı yiyorlar” dedi.





Türkiye’de resmi rakamlara göre,  Suriyeli sayısı 21 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla bir önceki aya göre  33 bin 60 kişi azalarak toplam 3 milyon 651 428 kişi oldu. Peki, bu rakam doğru mu? Geçtiğimiz günlerde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'deki sığınmacı ve kaçakların sayısının 13 milyon olduğunu iddia etti. Özdağ, "Saray'da, İçişleri Bakanlığı'nda telaffuz edilen rakamı söylüyorum; Türkiye'de gerçek kaçak ve sığınmacı rakamı 13 milyon"  ifadelerini kullandı. Biz de bu durumu vatandaşlara sorduk. Açıklanan rakamlara inanmadığını söyleyen vatandaş ise, “Açıklanan rakama inanmıyoruz. Ekmek elden su gölden yaşıyorlar bu şartlarda tabii ki gitmezler. Bizim hakkımızı yiyorlar" dedi.

RESMİ RAKAMLARA İNANMIYORUM

Ülkedeki mülteci sayısının söylenenden daha fazla olduğunu ileri süren Şahsenem Hanım, “Trabzon’da Türk kalmadı ki zaten. Çoğunluk hep Suriyeli. Resmi rakamlar üç buçuk milyon Suriyeliden bahsediyor ama bence on buçuk milyondur bu rakam. Ülkemizde o kadar fakir insan var ki; ekmek bulup yiyemeyen insanlar var. Bizim halkımız sokakta yatıyor onlara kira parası veriyor devletimiz” dedi.

İKTİDAR GİDERSE…

“Biz kendimizi zor bakıyoruz bir de mültecilere nasıl bakalım” diyen Sezai Bey, “Resmi rakamlardan daha fazla mülteci olduğuna inanıyorum. Biz kendi vatandaşımıza bakamıyoruz. Onlara maaş bağlayıp ülkenin sağlık hizmetlerinden bedava yararlanma imkanı veriyorlar. Muhalefet mültecileri göndereceğini söylüyor. Eğer önümüzdeki seçimlerde iktidar gider de muhalefet başa gelip dediğin yaparsa Allah razı olsun diyeceğiz” şeklinde konuştu.

GİDECEKLERİNE İNANMIYORUM

Bu ekonomik şartlarda mültecilere para harcanmasını doğru bulmadığını söyleyen Mustafa Bey ise, “Ben açıklanan rakama inanmıyorum. Bence on milyondan fazladır. Sınırlarımızın güvenliği gitmiş durumda. Biz ülkemizi bırakıp gitmediğimize göre onların da ülkelerine dönmesi lazım. Ekmek elden su gölden yaşıyorlar bu şartlarda tabii ki gitmezler. Bizim hakkımızı yiyorlar. Ben gideceklerine inanmıyorum ve bunun bir oyun olduğunu düşünüyorum.  Ekonomik durumumuz ortada. Bu şartlarda onlara bu kadar para harcanmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emin SARAÇ
Kamera: Eser HACISALİHOĞLU

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap