SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Umut Tiyatrosu İstanbul yolunda

Umut Tiyatrosu İstanbul yolunda

01 Eylül 2021 Çarşamba - 12:37




Trabzon Umut Tiyatrosu Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün özel tiyatroları desteklemek amacıyla kapılarını açacağı etkinlikte “Ağlasun Ayşafağı” oyunu ile 11-12 Eylül’de İstanbul’da sahne alacak





Trabzon’un köklü tiyatro gruplarından Umut Tiyatrosu İstanbul’da sahneye çıkacak. Bu yıl kovid-19 nedeniyle sahnelerden uzak kalan Umut Tiyatrosu, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü’nün pandemi nedeniyle oyun sergileyemeyen özel tiyatroları desteklemek amacıyla sahnelerini açacağı turne kapsamında seyirciyle buluşacak. Cengiz Aydoğdu’nun yönettiği ve Yaşar Gündem’in rol aldığı “Ağlasun Ayşafağı” adlı oyun ile 11-12 Eylül tarihlerinde saat 20:00’de İstanbul Devlet Tiyatroları Mecidiyeköy büyük sahnesinde sergilenecek.

ÜRETMEYE DEVAM

Umut Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Cengiz Aydoğdu, 2008 yılında büyük hayaller kurarak Umut Tiyatrosu’nu kurduklarını belirterek, “14 yılda çok çalıştık, halen üretmeye ve çalışmaya devam ediyoruz. Birçok turne ve festivallerde ödüller aldık. Pandemi döneminde tüm sanat dallarında büyük sıkıntılar yaşandı. Bir çok sanatçı ekmeğini sadece sahne sanatlarından kazanırken, 1.5 yıldır çok zorluklar yaşadılar. Mesela biz umut tiyatrosu olarak iki oyunumuz gösterime hazır olduğu halde sergileyemedik. İstanbul da ki tüm hemşehrilerimizi, dostlarımızı oyunumuza bekliyoruz” dedi.

DEĞERİMİZE VEFA

Turne oyununun bir dayanışma projesi olarak hayata geçtiğini belirten Aydoğdu, “Oyunumuz Türk Edebiyatı'nın önemli şairlerinden Hasan Hüseyin Korkmazgil'in “Ağlasun Ayşafağı” adlı kitabından uyarlandı. Hasan Hüseyin Korkmazgil gibi bir değerimize bir vefa diyelim öncelikle. Sanat yapıtlarının; popülerliğe, reytinglere, gişe hasılatlarına, ucuz komikliklere göre “değer” gördüğü, sanatın ve bilimin “demode” olduğu bu toz duman günlerde; Ozan'ımızı -belki de haklı olarak- tanımayanlar, bilmeyenler için de sahneliyoruz bu oyunu”sözlerini kullandı.

14 YILDA 14 OYUN

Trabzon Umut Tiyatrosu 2008 yılından bugüne 14 yılda 14 oyun ve birçok festival ve turne ile sanat hayatını her yıl hedefini büyülterek üretmeye devam ediyor. Kendine ait bir de 100 kişilik Umut Sahnesi adlı bir sahnesi bulunan umut tiyatrosu oyunlarını burada oynarken, şehrin diğer tiyatrolarına ve sanat kurumlarına da program dahilinde kapılarını açmaya devam ediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap