SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Türkçe meali zam!..

Türkçe meali zam!..

Karadeniz Özel

11 Kasım 2022 Cuma - 14:14




Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2023 Gelir tarifesi, performans ve bütçe görüşmelerinde ilginç tartışmalar yaşandı.





Gelir tarifesinde kültür merkezlerinden, baca temizliğine, mezarlığa kadar çeşitli kalemlere  yüzde 60  oranında zam yapıldı.

CHP’li Şahin “Yapılanların Türkçe meali zam” diyerek eleştirdi. Başkan Zorluoğlu” Bütün sıkıntılara rağmen 18 ilçede yatırım yaptık” dedi

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Gelir Tarifesinde dün çeşitli kalemlere genel olarak yüzde 60 oranında zam yapılırken, çeşitli tartışmalarda yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, Komisyona “İdarenin önerdiği zamlarda değişiklik yapıldı mı?” diye sordu. Komisyondan ise “Bir kısmı aynen kabul edildi. Bir kısmında küsuratlar da yuvarlama yapıldı” yanıtı verildi. Şahin bunun üzerine, “Bu tarifedeki değişikliğin Türkçe meali zam” dedi.

PARASI OLAN OTELLER…

ŞAHİN: “Ben bunu inceledim. Yapılmaması gerekenlerde de yüzde 60 zam yapılmış. Baca temizliğinde alınan fiyat nedir. Öte yandan Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde yapılan sinema, tiyatro ve kültür faaliyetlerinde yüzde 60 zam yapılmış. Hangi amatör tiyatro bu fiyata kiralayacak. Fakir fukara orada nikah merasimi yapıyor. Parası olan otellerde istediği gibi yapıyor. Mezar yerlerine de yapılan zam da  doğru değil” dedi.

CHP’li ŞAHİN BÜTÇEYİ ELEŞTİRDİ.. SATARAK BORÇ ÖDÜYORUZ SATARAK!

CHP  Büyükşehir Grup Başkan vekili  Turgay Şahin, bütçe tasarısını da şu sözlerle  eleştirdi., “2023 yılı Büyükşehir Bütçe tasarısında 674 borçlanma öngörülmüş. Faiz giderleri 105 milyon lira. Bu da birkaç tane ilçe belediyesinin yıllık bütçesi. Bu da borcunu zamanında ödeyemezsen gayrimenkul satışını doğurur. Satıyoruz da.Bir belediye geçen yıl bütçesini yüzde 113 artırıyorsa demek ki ülkede yüzde 70-80 değil yüzde 100 üzerinde enflasyon var. İsraftan kaçınmamız lazım. “

ZORLUOĞLU NASIL CEVAP VERDİ; 18 İLÇEDEDE YATIRIMLAR YAPTIK!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise Turgay Şahin’in sözleri üzerine “Bütçemizin  yüzde 116 artmış olması olumlu bir şeydir. Daha fazla hizmet daha fazla yatırım anlamına gelir. Bütçemiz yaklaşık 3,3 milyar gelir, 3,9 milyar liralık da gider bütçesini ihtiva ediyor. Aradaki 674 milyon liralık bir borçlanma ile karşılanacak. Geçen sene 364 milyon liralık bir borçlanma almıştık. Şu ana ekim sonu itibarıyla 171 milyon lira. Çünkü başka kaynaklar buluyoruz ve borçlanmaya ihtiyaç duymadan yatırımlarımızı yapıyoruz. “Büyükşehir Belediyesi ile ilgili yatırımlarını finanse edemiyor, yüklenicilerinde para ödeyemiyor “ şeklinde yakınma söz konusu değildir.  Bu ekonomik sıkıntılara rağmen 18 ilçenin tamamında çok büyük yatırımlar ortaya koyduk. Türkiye’de de böyle biliniyoruz. Bu seneki bütçemizin de yüzde 50’si yatırımdır. Dolayısıyla 2023 yılında yatırım yoktu ifadenize katılmıyorum.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap