SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Gençlik şöleni coşkusu!

Trabzon'da Gençlik şöleni coşkusu!

19 Mayıs 2024 Pazar - 09:40




Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Gençlik Şöleni, Başkan Ahmet Metin Genç'in gençlere verdiği önemi ve sosyal belediyecilik anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi. Sponsorların desteğiyle sıfır maliyetle gerçekleştirilen bu etkinlik, binlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşku içinde kutlandı. Başkan Genç, gençlere yönelik desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde Ganita’da görkemli bir ‘Gençlik Şöleni’ düzenledi. Sosyal belediyecilik anlayışıyla gerçekleştirilen etkinlik, binlerce vatandaşın bir araya gelerek eğlenmesine vesile olurken Büyükşehir Belediyesi, organizasyonu ise sponsorların katkısıyla kasasına el sürmeden gerçekleştirdi. Kahramanmaraş Caddesi’nden başlayıp Ganita’da sona eren kortej yürüyüşüne, Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve eşi Güllühan Yıldırım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve eşi Arzu Genç, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Köprübaşı Belediye Başkanı Ali Aydın,  MHP İl Başkanı Ömer Ayar, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayfer Cihan ve binlerce vatandaş katıldı. 

GENÇLER GELECEK DEĞİL BUGÜNÜMÜZDÜR

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri dolayısıyla tertip edilen Gençlik Şöleni’ne katılan herkese teşekkürlerini sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Gençlik Haftası ve yarın itibariyle kutlayacağımız 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızı sadece ve sadece gençlere armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Bayramınızı kutluyorum. Sevgili gençler, şu sözü artık literatürden kaldırmak istiyoruz. Gençler artık siz bizim geleceğimizsiniz demiyoruz. Çünkü şu anda ülkemizin gelişmesine katkı sunan tam bağımsız Türkiye yolunda emin adımlarla ilerlememize katkı sağlayan bütün gelişmelerin sahibi olan siz sevgili gençleri yürekten kutluyorum. Böyle bir gençliğe sahip olmanın gururunu yaşıyoruz. Şu anda ülkemizin en büyük gücü siz sevgili gençlerimiz, hem bugünümüzsünüz, hem yarınımızsınız. O nedenle sizler için ne yapsak azdır. Gençlere karşı sözümüzü yerine getirdiğimiz için mutluyuz. Şimdi gördüğünüz bu güzel, bu renkli gösterilerle beraber bayrağımız her zaman olduğu gibi ilelebet göklerde dalgalanmaya devam edecek. Hepimizin sayesinde ama özellikle gençlerimizin sayesinde” dedi.

YARINA OLAN ÜMİTLERİM ARTIYOR

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ise, “19 Mayıs 1919. Hiçbirimizin unutmaması gereken bir tarih. Ve Kurtuluş Savaşı, özgürlüğe giden yolun ilk adımı. O gün başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları bize bu vatanı, bu günleri emanet edebilmek için her türlü fedakarlığı yaptılar. Bugünün gençleri olarak yarın sizler de aynı şekilde fedakarlık gerektiğinde, fedakarlığı yapmaktan çekinmeyeceksiniz. Bunu hiçbir zaman unutmuyoruz. Bundan eminiz. Bugünün fedakarlığı çalışarak, yarının fedakarlığı Türkiye'yi omuzlara alarak daha ileriye götürmekle olacaktır. Burada bütün gençlerimizi görünce yarına dahil olan ümitlerim daha da artıyor” şeklinde konuştu.

ŞÖLEN KEYFİ DOYASIYA YAŞANDI

Trabzon’a özgü kolbastı gösterisiyle vatandaşlar adeta enerjinin doruklarına ulaşırken müzikseverler için unutulmaz anlar yaşatan konserler ise şölenin en dikkat çekici bölümlerindendi. Enis Şahin ve Şule Kaygusuz'un sahne aldığı konserlerde, izleyiciler müziğin keyfini doyasıya çıkardı. Seren Uzun’un etkileyici performansı da geceye damgasını vurdu. Işıklı flyboard gösterisi, izleyenlere nefes kesen anlar yaşattı. Aynı gösteride Türkiye ile Fiiistin bayrağı açılması büyük alkış aldı. DJ performanslarıyla devam eden gece, ritmin ve dansın hiç bitmediği bir atmosfere dönüştü. Şölenin finali ise ünlü sanatçı Oğuzhan Koç’un konseriyle yapıldı. Koç, sevilen şarkılarıyla Ganita’yı dolduran binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşatırken şölenin coşkusunu zirveye taşıdı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilikteki başarısını bir kez daha gözler önüne seren 'Gençlik Şöleni’ vatandaşlar arasında büyük beğeni topladı.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap