SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Turgay Güngör; ''Ne kimsenin hakkı, ne haddidir!''

Turgay Güngör; ''Ne kimsenin hakkı, ne haddidir!''

02 Ağustos 2018 Perşembe - 11:10




CHP Trabzon teşkilatında önceki dönem İl Başkanı Turgay Güngör, mevcut yönetimi başarısızlıkla suçlayarak, “partililerimizin üzerinde baskı oluşturmak





CHP Trabzon önceki il başkanı Turgay Güngör, mevcut il başkanı ve yönetimine uyarılarda bulundu. Bir önceki İl Başkanı Güngör, “CHP Trabzon İl Başkan ve yönetiminin göreve gelmesinden itibaren yedi aylık bir süre geçmiştir. Bu süreç değerlendirildiğinde milletvekili genel seçiminde yapılan eksik ve yanlışlıklardan başlarsak, milletvekili adaylarının belirlenmesi ve sıralama sürecinde İl Başkanlığı hiç müdahil olamamıştır. Tüm inisiyatif Genel Merkez yönetimince kullanılmıştır. Adaylık sürecinde partililerimizin önü açılmamış, aday adayı olmalarını teşvik eden bir yapı oluşturulmamıştır. İl genelinde oylarımız 74 bin 400’lere kadar düşmüştür. Önceki yerel seçimlerde Trabzon Büyükşehir Başkanlığı’nda 115 bin oy aldığımızı tüm yöneticilerimize hatırlatmak istiyorum. Bu başarısızlıkların sorumlusu kimdir?” ifadelerine yer verdi.

TEHDİT BASKI…

Danışma kurulları toplantıları işlevsiz hale getirildiğini belirten Güngör, “Artık danışma kurullarında üyelerimizin kendilerini özgürce ifade etme, eleştiri yapma hakları kullandırılmamaktadır. Ortahisar İlçe Danışma Kurulu toplantısında eski bir ilçe Başkanı ve mahalle temsilcisine anlamsız gerekçelerle söz verilmemesi ve o toplantıda İl Başkanı’nın da bulunup müdahale etmemesi düşündürücüdür. Söz verilmeyen arkadaşlarımızın sosyal medya ve basın üzerinden kendilerini ifade etmelerinden daha tabii ne olabilir ki? Bu yolu izleyenler ise ya disipline verilmekte, tehdit edilmekte ve baskı altına alınmaktadırlar” diye konuştu.  

NE HAKKI NE HADDİ

Güngör, “Trabzon’un en büyük mahallesi Çukurçayır ile Yenicuma Mahalle temsilciliklerinin kapatılmasını anlamak mümkün değildir. Ne yapılmak istenmektedir? Yomra İlçe Başkanı ve yönetimi hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde görevden alınmış ve ilçe yönetimine kayyum atanmıştır. 24 Haziran’da oylarını arttıran İlçe Başkan ve yöneticilerinin görevden alınması ne anlama gelmektedir? Gerekçesi İl Kongresi’nde kendilerine destek verilmemesi midir? Bu uygulamalar haksızdır, yanlıştır ve antidemokratiktir. Ülkede AKP iktidarı ve uygulamalarıyla mücadele etmek yerine, bunlarla mücadele etmek partililerimizin üzerinde baskı oluşturmak ne kimsenin hakkı, ne de haddidir” dedi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap