SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TTSO'dan kuymak atağı! Coğrafi işaret başvurusu yapıldı

TTSO'dan kuymak atağı! Coğrafi işaret başvurusu yapıldı

20 Ağustos 2023 Pazar - 09:30




TTSO, Trabzon kuymağı için coğrafi işaret başvurusu yaptı.





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'un yöresel lezzetlerinin ve ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaşması ve üreticisine daha fazla gelir sağlaması için katma değerli ürün haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, "Aynı zamanda coğrafi işaretli ürünlerimizin de sayısını artırmalıyız. Bu konuda oda olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon Kuymağı için coğrafi işaret başvurusu yaptık. Diğer başvurulara da destek veriyoruz" diye konuştu.

ttsodan-kuymak-atagi-cografi-isaret-basvurusu-yapildi.jpg

"TRABZON KUYMAĞI KATMA DEĞERLİ ÜRÜN OLDU"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Bünyamin Yıldız ve TTSO yönetim kurulu üyeleriyle Guymak markasıyla dondurulmuş kuymak üreten iş insanı Murat Onur'un satış noktasını ziyaret etti. Kuymaktan yeni lezzetler üretme konusunda çalışmalar yapan Murat Onur, şu anda 5 çeşit ürünle hizmet verdiklerini belirterek, "Kuymağı dürüm, makarna, patates kızartması, tavuk gibi lezzetlerle birleştirdik. Ürünlerimiz beğeniliyor. Kuymağı başka lezzetlerle buluşturmak için de inovasyon çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

ttsodan-kuymak-atagi-cografi-isaret-basvurusu-yapildi-001.jpg


TTSO, TRABZON KUYMAĞI İÇİN COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSU YAPTI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yöresel ürünlerin daha geniş kitlelere ulaşması için inovasyonun önemine dikkat çekerek, "Arkadaşımız kuymağı daha geniş kitlelerin tüketmesi için çeşitli lezzetlerle birleştirmiş. Bu tür girişimlerin artması ürünlerimize katma değer sağlar ve kazanç artar" dedi.

Başkan Çelebi, Trabzon'un coğrafi işaretli ürünlerinin sayısının artması için de çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "TTSO olarak Trabzon Kuymağı için coğrafi işaret başvurusunda bulunduk. Değerlendirme aşamasındayız ve sonucu bekliyoruz. Coğrafi işaret için başvuruda bulunan tüm kurumlara da daha önce olduğu gibi elimizden gelen desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

Haber: Safiye SELÇUK

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap