SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TTSO'daki bayramlaşmada sektörlerin talepleri dile getirildi

TTSO'daki bayramlaşmada sektörlerin talepleri dile getirildi

21 Nisan 2023 Cuma - 13:59




Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) Ramazan Bayramı nedeniyle bayramlaşma töreni gerçekleştirildi. Başkan Erkut Çelebi, Trabzon'un kaybedecek zamanı olmadığını belirterek, sorunların üstesinden gelmek için birlik ve beraberliği artırmak gerektiğini vurguladı.





TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, meclis başkanlık divanı, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katıldığı bayramlaşma töreninde, katılımcılar sektörlerin sorunlarını ve beklentilerini gündeme getirdi.

ÇELEBİ: "SANAYİ ÜRÜNLERİMİZ DÜNYA STANDARTLARINA ULAŞTI"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Almanya'da inşaat sektörüne yönelik düzenlenen fuara Trabzon'dan 50'ye yakın sektör temsilcisi ile oda organizasyonunda katılım sağlandığını vurgulayarak, "Türk ürünleri dünya standartlarına ulaştı. Türk pazarındaki ürünlerin kalitesini birçok ülke biliyor, Avrupa ülkeleri yakından tanıyor. Fuarda Türk ürünlerine yönelik güzel ifadeler bizleri memnun etti. Türk pazarına karşı ilgileri var. Mal satabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

"SAĞLIK TURİZMİNDE TÜRKİYE'NİN MARKA ŞEHİRLERİ ARASINA GİRECEĞİZ"

Başkan Çelebi, turizm konusunda yaptıkları çalışmaları anlatırken de şu ifadeleri kullandı:


"Körfez ülkelerinden gelen ve velinimetimiz dediğimiz turizm potansiyelimiz şehrimiz ve bölgemiz için bir geçim kaynağı oldu. Bu potansiyeli daha iyi değerlendirip, turistleri burada ne kadar daha uzun süre ağırlayabileceğimizin çalışmalarını yapıyoruz. Odamızda meslek grubumuz sağlık turizminde güzel çalışmalar yapıyor. Sağlık turizmini bu çalışmalar ile geliştireceğiz. Sağlık turizminde kümelenme projemiz bakanlık tarafından onaylandı. Türkiye'de uluslararası sağlık hizmeti veren illerin arasında Trabzon'u iyi bir marka haline getireceğiz. Ben geleceğin daha iyi olacağını düşünüyorum."

"TRABZON İYİ OLURSA HEPİMİZ KAZANACAĞIZ"

Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları ile yakın diyalog kurulacağını ifade eden TTSO Başkanı Erkut Çelebi, "Hepimizin derdi Trabzon. Bütün enerjimizi Trabzon'a vereceğiz. Birlik ve beraberlik içinde sorunlarımızı çözeceğiz. Sektörlerimizden ve iş dünyamızdan bizlere gelen sorunları çözüm önerileri ile kamu kurum ve kuruluşlarına iletiyoruz. Trabzon iyi olursa hepimiz kazanacağız. Bugün bayramlaşma töreni için bir aradayız. Her sektörden burada gündeme getirilen konuları bayramdan sonra birlikte takip edeceğiz. Süreç çok hızlı geçiyor. Zamanı iyi kullanmalıyız. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasında bütün meslek komitelerimizin çalışmaları ve talepleri şehrimizin üretimini, ticaretini, sanayisini, ihracatını ve istihdamını artırmak için çok önemli. Oda olarak siyasi partilerden beklentilerimizi bir rapor olarak hazırladık. Milletvekili adaylarımıza sektörlerden gelen bu sorunları ve beklentilerimizi en iyi şekilde anlatacağız" dedi.

"TUR OTOBÜSLERİNE PARK ALANLARI YARATMALIYIZ"

Trabzon'da ticaretin, sanayinin, üretimin ve istihdamın önündeki sorunların çözülmesi gerektiğine işaret eden Başkan Çelebi, turizm sezonuna girildiğini, bu sektörde Trabzon'un gelirinin artırılması için hızlı aksiyon alınması gerektiğini belirtti. Trabzon'da tur otobüslerinin park alanlarının şehir ticaretini geliştirecek konumlarda planlanmasının büyük ihtiyaç olduğunu söyleyen Çelebi, "Şehir içindeki alışveriş caddelerimizin turizm sezonunda daha fazla hareketlilik yaşaması için tur otobüslerimizin park alanlarını rahatlatmamız gerekiyor. Trabzon bu soruna çözüm bulmadığında tur otobüsleri şehrimizden çok kısa sürede ayrılıyorlar. Trabzon'a gelen turistlerin şehir içinde daha fazla zaman geçirmelerine fırsat tanımalıyız. Başta esnaf ve tüccarlarımız olmak üzere turizmden her kesim istifade etmelidir" ifadesini kullandı.


TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren de oda olarak gündeme getirilen konuların Trabzon'a kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, herkesin bayramını kutladı. TTSO'daki bayramlaşma töreni fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap