SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TTSO Başkanı Çelebi'den Trabzon'da turizmin artması için tavsiye "El birliği içinde çalışılmalı"

TTSO Başkanı Çelebi'den Trabzon'da turizmin artması için tavsiye "El birliği içinde çalışılmalı"

11 Temmuz 2023 Salı - 14:31




TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon'da turizmin artması için yerel yönetimler ile özel sektörün el birliği içinde çalışması gerektiğini ifade etti.





Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi, yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaların şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin zaman geçirmesi için önemli destinasyonlar yarattığını belirterek, “Özel sektör ve yerel yönetimler olarak iş birliği içinde yatırımlarımızı sürdürerek Trabzon’u gerek turistler gerekse burada yaşayan vatandaşlarımız için daha cazip hale getirmeliyiz. Son dönemlerde hizmete sokulan Trabzon Akvaryum, Boztepe Seyir Terası, Ganita ve Sahil Düzenlemesi, Beşikdüzü Teleferiği gibi yatırımlar önemli çekim merkezleri oldu” dedi.

TTSO Başkanı Çelebi'den Trabzon'da turizmin artması için tavsiye "El birliği içinde çalışılmalı"

TRABZON AKVARYUMU ZİYARET ETTİLER

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nevzat Özer ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile beraberindekiler, Trabzon Akvaryum’u ziyaret etti. Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler Koordinatörü Ali Şahin’in eşlik ettiği heyet, dünyada tünel içinde yapılan tünel akvaryum olarak ilk olma özelliğine sahip tesisi gezdi, içindeki türler hakkında bilgi aldı.

14 AYDA 365 BİN ZİYARETÇİ

Ortahisar Belediyesi Sosyal İşler Koordinatörü Ali Şahin, 1 milyon litre su ve 61 tematik akvaryum bulunan tesiste onlarca çeşit balığın yanı sıra sürüngen türlerinin de yer aldığını, dış bölümde de kuş türlerinin ve çeşitli hayvanların yer alacağı ek tesisin 2 ay içinde hizmete gireceğini belirterek, “19 Mayıs 2022 – 9 Temmuz 2023 tarihleri arasındaki yaklaşık 14 aylık sürede Trabzon Akvaryumu, 314 bin 224’ü yerli 50 bin 531’i yabancı olmak üzere toplam 364 bin 755 kişi gezdi” dedi.

TTSO Başkanı Çelebi'den Trabzon'da turizmin artması için tavsiye "El birliği içinde çalışılmalı"


ÇELEBİ: ÖNEMLİ DESTİNASYONLAR HİZMETE ALINDI

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, yerli ve yabancı turistlerin şehirde daha fazla zaman geçirmesi, turistler ve Trabzon’da yaşayan vatandaşlar için yeni destinasyonların oluşmasının kente değer kattığını vurgulayarak, “Yerel yönetimlerimizin bu anlamda son dönemlerde yaptığı yatırımlar gerçekten takdiri hak ediyor. Trabzon Akvaryum, Boztepe Seyir Terası, Ganita ve Sahil Düzenlemesi, Beşikdüzü Teleferiği gibi yatırımlar önemli çekim merkezleri oldu. Özel sektör ve yerel yönetimler olarak hedefimiz turistlerin ve yerel halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayan tesisleri hayata geçirmektir. Şimdi hedefimiz Gülcemal alanında da başta büyük bir eğlence parkı olmak üzere birçok sosyal tesisi hızla bitirip şehrin hizmetine sunmak olmalıdır. Bu konuda özel sektör olarak her zaman iş birliğine hazırız” diye konuştu.

TTSO Başkanı Çelebi'den Trabzon'da turizmin artması için tavsiye "El birliği içinde çalışılmalı"

ERGAN: TRABZON’DA BÖYLE MEKANLARIN ÇOĞALTILMASI GEREKİR

TTB Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan da tarihin en eski kentlerinden ve doğal güzelliklerinin de çok olması nedeniyle turistlerin ilgisini çeken Trabzon'da böyle mekanların çoğaltılması gerektiğini belirterek, Ortahisar Belediyesi’nin böyle bir projeye imza atmasının takdire değer olduğunu ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap