SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da okullar eğitime hazır

Trabzon'da okullar eğitime hazır

07 Eylül 2023 Perşembe - 14:00




Ortahisar Belediyesi, 2023 yılında da okullara desteğini sürdürdü





Ortahisar Belediyesi, 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonu öncesinde ilçede bulunan 120 okulda bakım, onarım, yardım ve destek çalışmalarını tamamladı.

Trabzon'da okullar eğitime hazır

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, belediyenin rutin faaliyetlerinin dışında eğitim ve öğretim faaliyetlerine destek olmayı her şeyden önemli gördüklerini belirten Başkan Genç, “Yerel yönetimler olarak bizlerin doğrudan bu alanla ilgili görev ve sorumluluğumuz olmasa da eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda elimizdeki bütün imkânları zorluyoruz. Okullarımızın hemen her konudaki taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz.” dedi.

Trabzon'da okullar eğitime hazır

“HİÇBİR TALEBE DUYARSIZ KALMADIK”

Öğrencilerin eğitim ve öğretim faaliyetlerinden nitelikli bir şekilde yararlanması, bu konularda bir eksiklik hissetmemesi için belediyenin bütün imkânlarını zorladıklarını ifade eden Başkan Genç, “Eğitim ve öğretim resmi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine devredilen bir alan olsa da bu konuda ailelere, sivil toplum örgütlerine, yerel yönetimlere ve kamu kurumlarına büyük görev ve sorumluluklar düşüyor. Dolayısıyla yerel yönetimler olarak bizler doğrudan bu alanla ilgili görev ve sorumluluğumuz olmasa da eğitim ve öğretim söz konusu olduğunda elimizdeki bütün imkânları zorluyoruz. Okullarımızın hemen her konudaki taleplerini karşılamaya gayret ediyoruz. Bu anlamda imkânlarımız dahilinde olan hiçbir talebe duyarsız kalmadık ve ivedilikle yerine getirmeye gayret ettik. Gücümüzün yetmediği konularda da devreye girerek okullarımızın ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması yoluna gittik. Masa, sıra, dolap gibi mobilya desteğinden tutun da boya, badana, sıva, spor salonu yapımı, bahçe düzenlemesi, oturma bankı ve peyzaja kadar pek çok konuda okullarımızın ihtiyaç ve taleplerini gidermeye çalıştık.” diye konuştu.
Başkan Genç, okullara spor salonu yapılması, okul bahçelerinin düzenlemesinin yanı sıra betonlama ve asfaltlanmasıyla ilgili çalışmaların ivedilikle yapıldığını dile getirdi.

Trabzon'da okullar eğitime hazır

“EĞİTİME YATIRIM, EN ÇOK GETİRİSİ OLAN YATIRIMDIR”
Ortahisar Belediyesi’nin bundan sonra da okullara destek olmayı sürdüreceğini kaydeden Genç, şunları aktardı: “Çocuklarımızın ve gençlerimizin daha nitelikli bir eğitim alıp, her konuda donanımlı bireyler olarak bu vatana hizmet etmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğitim ve öğretime yapılan yatırım her anlamda en çok getirisi ve kazanımı olan yatırımdır. KTÜ bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji kulüplerinde yer alan takımlara yapmış olduğumuzun desteğin karşılığını TEKNOFEST yarışmalarında dereceye girerek fazlasıyla aldık. Ortahisar Creatiny Roket Takımımız bu sene TEKNOFEST roket yarışması kategorisinde orta irtifada 3.’lüğü elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Diğer yandan belediyemiz bünyesindeki üniversiteye hazırlık kursumuza devam eden 550 öğrenciden 181 öğrenci lisans, 217 öğrenci ise ön lisans programları olmak üzere toplamda 398 öğrenci yükseköğretim programlarına yerleşti. Her sene başarı çıtamızı yükseltiyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimizin gençlerimizin bu başarıları bizleri gururlandırmasının yanında istikbale de güvenle bakmamızı sağlıyor. Güzel ülkemizin gelecekte de güçlü bir şekilde varlığını sürdürmesi için eğitim ve öğretimdeki çatımızı yükseltmeliyiz. İlk emri ‘oku’ olan bir inancın mensupları olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bütün imkânlarımızı zorlayarak okullarımıza her zaman yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu vesilelerle 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan 2023-2024 eğitim ve öğretim sezonunun öğrenciler, öğretmenler, aileler ve bütün ülkemiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve bütün idarecilerimize de görevlerinde başarılar, kolaylıklar diliyorum.”


Trabzon'da okullar eğitime hazır

Trabzon'da okullar eğitime hazır

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap