SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da Metin Kaya'nın konuşmasına polis müdahale etti!

Trabzon'da Metin Kaya'nın konuşmasına polis müdahale etti!

10 Kasım 2020 Salı - 13:51




İş İnsanı Metin Kaya, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı aday adaylığını bugün Trabzon’da düzenlenen basın toplantısı ile açıkladı.





Trabzon İli Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı ve İş İnsanı Metin Kaya, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı aday adaylığını, Trabzon Zorlu Grand Otel’de düzenlenen basın toplantısında polis kontrolünde açıkladı. Çok sayıda kişinin katıldığı toplantıya polis, Koronavirüs pandemisi nedeniyle izin vermediği ifade edildi. Toplantıya izin verilmemesinin nedeni olarak ise 'Toplu toplantıların yapılamayacağı' yönünde yayınlanan genelge gösterildi.  Toplantıda il Başkan adaylığını açıklayan Kaya'nın konuşması bu sırada polis tarafından kısa kesilmesi istenildi. Konuşmasını kısa kesen Kaya, ardından polis merkezine götürüldü. Kaya'ya burada pandemi kurallarına aykırı davrandığı için ceza kesileceği kaydedildi.  Konuşma sırasında salona ise çok sayıda Çevik Kuvvet Polisinin girdiği ve salonda bulunan çok sayıda kişiyi de dışarı çıkardığı görüldü.  Basın toplantısında kısa bir konuşma yapan Kaya ise dikkat çeken ifadeler kullandı. 

BİZDEN RAHATSIZ OLAN…

Polisin müsade etmediği basın toplantısının açılışında konuşan Kaya,  “Arkadaşlar, böyle bir süreçte bu basın toplantısını yapmak istemezdim ama ben bu şehirde namaz kılarken bile polisle kılıyorum. Bu biraz komedi haline geldi. Çiçek saksısız olmaz, ben çiçeksem, poliste saksı. Neredeyse onlarda orada. Onlarla ilgili bir derdimiz yok. Bizim tek derdimiz onları bu şekilde, üzerimize salan insanlarla işimiz. Onlar yaptıkları bu terbiyesizliğin karşılığını görecekler. Bunu zamanında bizim liderimiz Tayyip Erdoğan’a yaptılar.  “Muhtar bile olamaz” dediler Cumhurbaşkanı oldu. Darbeyle durdurmaya çalıştılar. Bizde görüyoruz Bizden rahatsız olan, varlığımızı istemeyen konuşmamızı hazmedemeyen insanlar var.   Her platformda her zaman beni yalnız bırakmadınız. Bugün de yanız bırakmadınız. Pandemiyi göze alarak buraya geldiniz. Hepinizin ayrı ayrı gözlerinden öpüyorum” dedi. 



POLİSLER, KONUŞMASINI BİTİRMESİNİ İSTEDİ

Kaya, konuşmasını yaptığı sırada sık sık polislerden uyarı aldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, Kaya’dan konuşmasını bitirmesini istedi. Koronavirüs Pandemisi nedeniyle konuşması bitirilmesi istenen Kaya, “Ben iktidar partisinin il başkan aday adayı oluyorum. Ama polis tarafından engelletiliyorum. Bu demokratik ülkede, demokratik hakkımı kullanamayacaksam, başka bir siyasi görüş veya normal bir insan ne yapabilir.  Çok güzel oldu aslında. Bugün sessizlerin sesi olabildiysek ne mutlu bize. Çünkü bu kadar memurla beraber benim basın açıklamam engelleniyorsa, bu devlet eliyle yapılıyorsa ve ben iktidar partisi adayı oluyorsam öbürlerinin vay haline.  Bunu tamamen Tayyip Erdoğan’a duyurmanızı istiyorum. Bu olguya şahit oldunuz. Beni istemeyebilirsin, demokratik ülkede yaşıyoruz. Seçim olur, seçilmezsin…  Açılış konuşmamı bile yaptırmadın” diye konuştu.



POLİS MERKEZİNE GÖTÜRÜLDÜ

Kaya uyarılar sonrasında konuşmasını bitirdi. Beraberindekilerle salondan ayrılan Kaya, ardından ise çok sayıda kişiyle birlikte polis merkezine götürüldüğü bildirildi. 

Beğendim
4
Sevdim
2
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
3

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap