SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da koronavirüslü hasta mı var?

Trabzon'da koronavirüslü hasta mı var?

17 Mart 2020 Salı - 17:42




Trabzon Valiliği, "Trabzon’un ilk koronavirüs vakasının pozitif çıktığı" şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğunu bildirdi.





Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Trabzon’a yönelik yerel haberler yapan bir internet sitesinin bugün yayınında yer alan "Trabzon’un ilk koronavirüs vakasının pozitif çıktığı" şeklindeki gerçek dışı haberle ilgili, "Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit oluşturmaktan gerekli incelemeler yapılarak adli ve idari işlemlere başlanmıştır." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca benzer içerikleri asılsız şekilde sosyal medyadan paylaşarak halk arasında panik ve korku oluşturmaya yönelik paylaşım yapanlar hakkında da işlem yapılacağı vurgulanarak, "Vatandaşlarımız tarafından resmi merciler haricindeki asılsız ve gerçek dışı paylaşımlara itibar edilmemesi hususu kamuoyuna önemle duyurulur." değerlendirmesine yer verildi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta “Halkımıza duyurulur, İlimizde şu an itibariyle koronavirüs testi pozitif olan bir vakamız bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
2
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap