SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’un konuştuğu seçimde üçüncü perde

Trabzon’un konuştuğu seçimde üçüncü perde

13 Haziran 2022 Pazartesi - 15:40




Çömlekçi’de seçim kurulu kararıyla önce muhtarlık mazbatasını alan sonra da bir üst mahkemenin kararıyla mazbatası geri alınan Çilingiroğlu, “Adalet istiyorum” diye isyan etti





Trabzon’un konuştuğu seçimde üçüncü perde… Ortahisar ilçesi Çömlekçi mahallesinde geçtiğimiz hafta yapılan muhtarlık seçiminde, kullanılan oyların 99’unu alan İsmail Taşlı muhtar seçilmiş, 14 oyda kalan diğer muhtar adayı Faik Çilingiroğlu Taşlı’nın sabıkalı olduğu gerekçesiyle Ortahisar İlçe Seçim Kurulu’na şikayette bulunmuştu. Şikayetin ardından Seçim Kurulu mazbatayı 14 oy alan Çilingiroğlu’na verilmesine karar vermiş, bu durum kent gündemine oturmuştu. Çok konuşulan seçimle ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı… İl Seçim Kurulu’nun verdiği kararı bir üst mahkeme bozarak mazbatayı yeniden Taşlı’ya verdi. Çömlekçi’nin yeni muhtarı resmen Taşlı olurken, mazbatası elinden alınan Çilingiroğlu, yaşananlara isyan etti.

BU OLAY İNCELENSİN

“Adalet istiyorum” diyen Çilingiroğlu, “ Çömlekçi’de bir seçim yarışı yaşandı. Birinci seçimi kaybettik. İkinci seçimde de 3 kişi girdik. Birincisi rahmetli oldu, ikincisi de rahmetli oldu. Üçüncüsünde diğer adayın sabıkası var diye mahkemeye başvurduk. Ortahisar İlçe seçim kurulu sabıkası olduğuna dair karar verdi. Bir gün sonra üst mahkeme kararı bozarak sabıkalı kişiye mazbata veriyor. Bu nasıl adalet? CİMER’e gerekli, itirazımı yaptım. Sabıkasız insandan mazbatayı alıp sabıkalıya veriyorsun.Adalet Sarayı’na yaptığım itirazlar sonuçsuz kalıyor. Nereye gideceğimi bilmiyorum artık. Hakkımı arayamaz hale geldim. Yetkililerden bu olayın incelenmesini istiyorum” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap