SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon halkı, içini Karadeniz’e döktü… ''Meclise hak eden gitsin!''

Trabzon halkı, içini Karadeniz’e döktü… ''Meclise hak eden gitsin!''

Karadeniz Özel

24 Kasım 2022 Perşembe - 15:23




Seçim yaklaşıyor… 2023 için bütün siyasi partiler zırhlarını kuşanmış ‘Cumhurbaşkanlığı için yarışa’ hazır. Sadece cumhurbaşkanlığının yanı sıra yerelde ve genelde de büyük bir rekabet söz konusu…





Biz de Karadeniz gazetesi olarak il başkanlarının ve belediye başkanlarının milletvekili aday adayı olmalarını halkın nasıl karşıladığını merak ettik. ‘Hakimiyet milletindir’ dedik, mikrofon uzattık. İşte aldığımız cevaplar...

ÇALIŞIYORSA OLMALI

Bulunduğu mevkiiyi hak eden biri olması gerektiğini dile getiren Mehmet Şimşek,“Şartlar uygunsa olmalı bence. Neden olmasın ki? Şu an milletvekilliğini hak etmeyen bir sürüinsan var mecliste. Bazı partiler içerinde tabi. Siyaset karmaşık bir iş. İnsanlar bir işi yaparken elini vicdanına koymalı. Doğru yaptığına önce kendisinin inanması gerek ” dedi. Önemli olanın bu ülke için çalışmak olduğunu söyleyen Nuri Şanlı,“Adam çalışıyorsa olsun tabii ki. En nihayetinde alttan, çekirdekten yetişmiş.  Ülke için, vatan için, bayrak için, dini değerler için çalışacak bir insan gelsin. Fakat şimdi bakıyoruz belli partilerin dışındakiler HDP’nin çizgisinden gidiyor. Ülkeyi parçalamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Avrupa ülkelerinde Türk ve İslam düşmanlığı var” şeklinde konuştu.

HİÇBİR SAKINCASI YOK

Bu durumu tasvip etmediğini belirten Cengiz Yıldız, “Bence olmamalılar. İki dönem belediye başkanlığı yapmış bir siyasetçi zaten yapacağını yapmıştır, bu siyasiyi mecliste milletvekili yapmaya ne gerek var.  Emekli olmaları ve yeni kişiler gelmeli diye düşünüyorum.  Aynı insanları görmekten bıktık.  Ben tasvip etmiyorum ” dedi. Siyasilerin büyük emek verdiğini ve bu durumu hak ettiğini belirten Korkmaz Erel, “Bence olmalı. Çünkü çok uğraşıyorlar, emek veriyorlar. İnsanları ve çevreyi tanıyorlar. Bizim toplumumuzda siyasi partilerin il veya ilçe temsilcileri zaten milletvekili olarak davranıyorlar. Şu anda bizim bir talebimiz varsa ilk onlara gidiyoruz o zaman demek ki onlar bu anlamda profesyonel oluyorlar, gidip Ankara’da milletvekili olmalarının da benim için hiçbir sakıncası yok” diye konuştu.

GENÇLERİN DE ÖNÜ AÇILMILI

Değişimin ülke için daha iyi olacağını söyleyen Mustafa Altaş, “Belediye başkanlarının milletvekili olması bence gayet normal. Zaten hepsi siyasetin içinden geliyorlar, milletvekili adayı olmaları da gayet normal. Hepsi siyasetin içinde ve hepsinin bir hedefi var. Tabii diğer taraftan da değişimin her zaman iyi olacağını da söylemek isterim” ifadelerini kullandı. Diğer adaylara da şans tanınması gerektiğini dile getiren Osman Özkurt,“Ben bu durumu doğru bulmuyorum. Çünkü onların görevleri zaten var. Ankara’ya giderlerse diğerlerine şans tanımıyorlar. Birinci sırada onlar olacağı için doğru bulmuyorum.  Milletvekili aday adayı gençler olmalı. Ben devlet memuruydum 65 yaşından sonra beni çalıştırmadılar. Fakat kendileri 80 yaşına kadar çalışıyorlar” dedi. Sevilay Yavuzaslan ise,“Ben doğru buluyorum neden olmasın. Sonuçta herkesin kendine göre bir hedefi var.  Deneyim ve tecrübe konusunda siyasetin içerisinde olanların devam etmesi önemli fakat diğer taraftan da gençlerin önü açılmalı diye düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

HABER:Emin SARAÇ
GÖRÜNTÜ: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap