SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon’da taşeron işçilerin kapılar yüzüne böyle kapandı

Trabzon’da taşeron işçilerin kapılar yüzüne böyle kapandı

12 Ocak 2023 Perşembe - 11:57




Karayollarına bağlı özel bir şirkette çalışan işçiler, emeklilikleri öne sürülerek tazminatsız işten çıkartılmalarına isyan etti.





Trabzon Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çalışan taşeron işçilerin çilesi bitmiyor… Maaş konusunda bir hayli sıkıntı yaşayan işçiler, şimdi de emekli oldukları için beş kuruş tazminat alamadan işten çıkartıldı.  İşçilerin önüne koydukları sözleşmede, “Emekliler çalışamaz” ibaresini gördüklerinde şaşıran işçiler, şimdilerde hak mücadelesi veriyor.  Taşeron işçiler, AK Parti’de adamı olanların çalışmaya devam ettiklerini, ancak adamı olmayanların işine son verildiğini iddia etti. Maaşlarını aldıklarını fakat tazminatlarının yatırılmadığı ileri süren taşeron işçiler, isyanın eşiğine geldi.

KARAYOLLARI MÜSAADE ETMİYOR

Karayollarının hiçbir şekilde sahip çıkmadığını iddia eden Sabri Aydın, “Özel bir firma adına Karayollarında çalışmaktaydım. Bölge Müdürü ‘emekliler çalışmayacak’ diyerek elimize hiçbir belge vermeden çıkış verdiler. Elimizde herhangi bir belge yok. Çalışacaksınız diyerek bizim elimizden firma (daha önce ödedikleri) tazminatlarımızı aldı, bölge buna sahip çıkmadı. Maaşlarımızı aldık fakat tazminatlarımızı alamadık. Biz ne yapacağız? Karayolları özel şirkete, ‘emekli şoför buraya göndermeyeceksin’ demiş. Şirket de biz sizi çıkartmadık, çalışabilirsin diyor ama Karayolları müsaade etmiyor. 10 yıl emek verdim ben oraya.  Biz bunu milletvekillerine aktardık, CİMER’e yazdık. Ankara Genel Müdürlüğüne yazdık. Oradan da gelen haberde, ‘Biz Ulaştırma Bakanlığına gönderdik, herhangi bir cevap gelmedi’ dediler” dedi.

EMEKLİ NE YİYECEK?

AK Parti’de adamı olanların kadro aldığını, adamı olmayanların ise işsiz kaldığını ileri süren Muhammet Memiş ise,  “12 yıldır çalışıyorum. Bundan bir iki ay önce ‘emeklileri çalıştırmayalım’ demeye başladılar. AK Parti bize kadro sözü vermişti, sözünde durmadı. Bölgede çalışan diğer arkadaşlarımız var onları başka yerde gösterdiler. Adamı olanlar torpille kadroyu geçtiler.  Şartnamede, “Emekliler çalışamaz’ yazmışlar. Böyle bir şey olabilir mi?” Emekli ne yiyecek? Ben aha 52 yaşındayım. Zaten çıkış alacağımı bilseydim emekli olmazdım. Çalışırken maaşları da zamanında alamıyorduk. Emekliler çalışamaz dediler ama AK Parti’de adamı olanlar hala çalışıyor. Biz partiyle de görüştük. Onlar da, “Evet biz sizi çıkartıyoruz” dediler. Eskiden şoförün bir değeri vardı, AK Parti döneminde hiçbir kıymeti kalmadı. Bize kimse sahip çıkmıyor. 20 yıldır AK Partiliyim, bizi işsiz bıraktılar. Hakkımı helal etmiyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZEL HABER: EMİN SARAÇ

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap