SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2022

Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2022

10 Temmuz 2022 Pazar - 08:38




Olaylar ve Yaşananlar | 10.07.2022





VATANDAŞIN KLİMA İSYANI

Yaz mevsiminin iyiden iyiye kendini gösterdiği şu günlerde Trabzon’da Büyükşehir’e bağlı toplu ta- şımalarda klimanın çalıştırılmaması vatandaşları isyan ettirdi. Otobüs çilesi bitmek bilmeyen vatandaşın yolculuğu da işkenceye dönüşüyor. Yetkililerin bir an önce bu duruma bir çözüm bulmasını isteyen halk, “Şu sıcak havalarda yolculuk eziyet oluyor bize. Motorin zamlarından dolayı dolmuşlar epey pahalandı vatandaş da bu pahalılıkta daha uygun diye otobüsü tercih ediyor. Haliyle çok kalabalık oluyor, bir de üzerine klima da çalışmayınca resmen sıcaktan boğuluyoruz. Dahası, şoförden klimayı açmasını rica ettiğimizde de bize, “Çalışmıyor, gidin belediyeye söyleyin diyorlar” nasıl çalışmaz? Buna inanmamızı beklemesinler” dedi.

BAYBURT’TA BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı tüm yurtta heyecanla beklenirken Bayburt Belediyesi’nde bayramlaşma heyecanı vardı. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci başkanlık makamında gerçekleşen bayramlaşma töreninde personeli ile bayramlaştı. 
Personeliyle hasbihal eden Başkan Pekmezci Bayburt Belediyesi olarak bir aile olduklarını belirterek  “Bayburt Belediyesi’nin çok değerli personeli, birim amirleri, başkan yardımcıları.  Rabbim nice sağlıklı günlerde, nice Kurban Bayramlarını birlikte paylaşmayı bize nasip eylesin.  Ailemizle birlikte güzellikleri paylaşalım istiyorum.  Rabbim bu güzellikleri sağlık ve sıhhat içinde çoluk çocuğumuzla birlikte helal lokma yiyerek bize o bayramları nasip eylesin diyorum.  Size şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
Başkan Hükmü Pekmezci daha sonra Belediye Başkan Yardımcıları Süreyya Türkmenli ve Nesimuttin Selçuk ile birim müdürleri ve tüm belediye personelinin hazır bulunduğu programda personeliyle tek tek bayramlaşarak bayramlarını tebrik etti. 

ÖZCAN’DAN ÇARPICI SÖZLER

Eski Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı ve Sosyoloji Profesörü Yusuf Ziya Özcan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “72 yaşındayım. Çok iktidar ve seçim gördüm. İktidar gitsin diye ne bu kadar dua eden ne de seçimi dört gözle bekleyen insan gördüm” değerlendirmesinde bulundu.
Özcan, halkın İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri’nin iktidarın arpalığa çevirdiği AKP’den aldığına işaret ederek, “Şimdi de AKP’nin arpalığı yaptığınız için tüm ülkeyi elinizden alacak. Millet sabrı bunun için yapıyor, sizin iflas ettirdiğiniz ekonominin ayağa kalkması için değil” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Somali hakkındaki “Somali cumhurbaşkanına uçak gönderdim, Somali’ye 1 milyar $ hibe ettim, halkım size sabırlar diliyorum” açıklamasını da eleştiren Özcan, “Sn. Erdoğan, ülkenin kaynakları sizin cebiniz değil. Öyle kafanıza göre 1 milyar dolar harcayamazsınız. Bunların hesapları size sorulacaktır” ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap