SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: "Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz söz dün itibarıyla vücut bulmuştur"

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç: "Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz söz dün itibarıyla vücut bulmuştur"

01 Nisan 2024 Pazartesi - 15:21




Trabzon Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde yarışı ilk sırada tamamlayan AK Parti adayı Ahmet Metin Genç açıklamalarda bulundu.





31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını yorumlamak için AK Parti Trabzon İl Başkanlığı Binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ak Parti il başkanlığı önemli açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç seçim sonuçlarını yorumladı.

TÜRKİYE GENELİNDE BİRİNCİ İL OLDUK

Ak Parti Trabzon il başkanı Sezgin Mumcu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdikleri sözü tuttuklarını belirtirken;

Değerli Trabzonlu hemşehrilerim, bugün burada sizlerle bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonuçlarını değerlendirecek ve önümüzdeki sürece dair görüşlerimizi Trabzon’umuzun Milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç ile birlikte paylaşacağız.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi “Milletimizin iradesi her zaman sandıkta tecelli eder.” Sözünden yola çıkarak Dün gerçekleştirmiş olduğumuz 31 Mart Mahalli İdareler seçimleri, demokrasimizin önemli bir dönüm noktası olmuştur ve aziz milletimizin iradesi sandıkta tecelli etmiştir. Her zaman olduğu gibi aziz vatanımızda yine bu seçimin galibi, demokrasimiz ve milli irademiz olmuştur. AK davamıza gönül vermiş ve Cumhur ittifakının mühürünü kendisine şiar edinmiş tüm gönüldaşlarımız ile seçimleri tamamlamış ve önümüzde bulunan 4.5 yıllık hizmet sürecine başlamış bulunmaktayız.

Trabzon’umuzda kapı kapı dolaşarak gece gündüz demeden hemşehrilerimiz ile hasbihal etme yolunda mücadele veren tüm teşkilat mensuplarımıza ve tüm adaylarımızı canı gönülden tebrik ediyoruz.

Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a biz Trabzon olarak bir söz verdik ve Trabzon’umuzu Cumhur İttifakı olarak Türkiye’de Büyükşehirler arasında birinci yapacağımızı söyledik, elhamdülillah sözümüzü tuttuk ve şimdi de Trabzon’lu hemşehrilerimize verdiğimiz sözleri tutmanın vaktidir. Henüz resmiyet kazanmamış verilere göre toplamda Cumhur ittifakı olarak 13 ilçemiz ve Büyükşehir olmak üzere Trabzon’umuz bizlere teveccühünü göstermiştir. Yine resmi olmayan verilere göre Trabzon’umuzdan Büyükşehir Belediyesi adayımız ile birlikte 234 bin hemşehrimiz bizlerin destekçisi olmuştur. Geri kalan diğer ilçelerimizi AK Belediyecilik anlayışı ile taçlandıramamış olmanın hüznünü yaşarken önümüzde bulunan süreçte eser ve hizmet siyasetini tüm hemşehrilerimize yeniden göstermek ve gönülleri yeniden fethetmek için var gücümüz ile çalışacağız.

Trabzon’umuzda olduğu gibi Türkiye genelinde de Cumhur İttifakı Ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi ile hep bir ve beraber hareket ettik. Türkiye yolunda Biz çıkar değil kader ortağı olduk. Yine bu seçimde de milletimiz, Cumhur ittifakı olarak kesin olmayan sonuçlara göre 32 il ve 478 ilçe belediyesinde AK Belediyecilik anlayışını kabul etmiştir. Cumhur ittifakı olarak üzerimize düşeni yapmanın ve vatandaşlarımızın bir ve beraberliğimize verdiği desteğin mutluluğunu yaşamaktayız.

Değerli hemşehrilerimizin adaylarımıza desteklerini vererek AK Belediyecilik anlayışı hizmetini sunmamızı ve Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere gösterdiği hedef olan Yeni Türkiye Yüzyılı şehirlerini inşa etmemize imkan vermiştir. Son iki aylık süreçte tüm Trabzon'u ve tüm hemşehrilerimizi ziyaret ederek sizlerle bir araya geldik. Neticede bizlere layık gördüğünüz görevleri sandıklar aracılığı ile teslim ettiniz ve bizler de önümüzdeki bu süreçte AK Parti olarak tüm belediye başkanlarımız ile bu görevi Trabzon’umuza yakışır bir şekilde yerine getirmek için yılmadan mücadelemize devam edecek eksiklerimizi tamamlayacağız.

Partimizin organlarında bu seçimin neticelerini açık yüreklilikle değerlendirecek ve öz eleştirimizi yapacağız. Her zaman olduğu gibi demokrasinin ve milletin yanında yer alarak, milletimizin iradesinin üzerinde güç tanımıyoruz.

Trabzonlu hemşehrilerimin kararına saygı duyacak ve Cunhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi Milletimizin sandıkta verdiği mesajları en isabetli şekilde akıl ve vicdan terazimizde tartarak gerekli adımları atacağız.

ÜZERİMDE Kİ BÜYÜK SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM 

Trabzon Büyükşehir belediye başkanı Ahmet Metin Genç ;

''Şehrimizde demokrasi bu seçimle birlikte bir kez daha kendini göstermiştir. Bir gayret ortaya koyduk, bir iddia ortaya koyduk. Bu iddiamızı halkımızla paylaştık. Çok şükür ki Cumhurbaşkanımıza verdiğimiz söz, dün itibariyle vücut bulmuştur. Bu şehrin evladı olarak, bu şehre yöneticilik yapan birisi olarak mutluyum. Ama bu liyakatın, desteğin, aynı zamanda yeni döneme dair bana, şahsıma büyük sorumluluk yüklediğinin farkındayım. Bu dönem zarfında, halkımızın demokrasinin gereği olarak halkın iradesi başımız gözümüz üstündedir. Bu iradenin bazı ilçelerimize veyahut partilerimizde bazı teşkilatlarda, meclis üyeliklerinde, belediye başkanlıklarında lehimize tezahür etmemesinin konusu olarak siyasi anlayışın gereği olarak hepimiz el ele verip inceleyeceğiz. Çünkü yeni döneme dair adımlarımızı bu iradeyi atmak zorundayız.  Bu dönemde açıkladığımız projeleri hayata geçirmek için gece gündüz demeden çalışacağım. Bu gayretin içinde olacağım. Bu iradenin bana büyük mutluluk ve gurur verdiği kadar sorumluluk yüklediğinin bilincindeyim. Trabzon bir level daha atlayacak”
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap