SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Tonya'da heyelan tehlikesi nedeniyle okul kapatıldı

Tonya'da heyelan tehlikesi nedeniyle okul kapatıldı

26 Temmuz 2019 Cuma - 09:20




Trabzon'un Tonya ilçesinde bir okulda oluşan çatlak ve binanın kayması nedeniyle okul kapatıldı





Tonya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçenin Sayraç Mahallesi’ndeki ilkokulun kapanarak öğrenci ve öğretmenlerinin İskenderli Kenan Kumaş İlkokulu’na taşınmasına karar verilmesinin nedenine ilişkin açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, eski bir heyelan sahası içerisinde yer alan okul binasının can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği için teknik raporlar nedeniyle kapatılmasına karar verildiği ifade edildi.

BİNADA YARIKLAR OLUŞTU, KAYMA VAR

Öğrenci sayısının azalması sebebiyle 16 mahallenin okullarının kapatılıp öğrencilerinin uygun okullara taşınarak eğitim-öğretime devam edildiğinin altının çizildiği açıklamada, “Gönül ister ki her mahallemizde okullarımız açık olsun ve taşımaya gerek kalmadan evlerinin yanında eğitim-öğretim faaliyetleri yürüsün. Sayraç Mahallemizin okulunda farklı bir durum söz konusudur. Okul binasında oluşan yarık ve çatlaklar nedeniyle teknik elemanlarca düzenlenen raporda ‘Okul binası yığma bir tarzda inşa edildiği, okul alanının eski bir heyelan sahası içerisinde kaldığı, kalın bir kil tabakası üzerine oturtulduğu, batı tarafında bulunan derenin etkisiyle bu yöne doğru yaklaşık 10-15 cm arasında bir kaymanın söz konusu olduğu tespit edilmiştir. Can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden bu olumsuzlukların zaman içerisinde artarak devam edeceği teknik elemanlar ve maarif müfettişlerince tespit edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliği’nin 13. Maddesi 1. Fıkrasının a bendi ‘Kurumun faaliyet gösterdiği bina ve tesislerin kullanılamayacak derecede harap olması ve bu durumun teknik rapor ile tespit edilmesi halinde kapatılır’ hükmü uyarınca müfettişlerin incelemesi sonucunda düzenlenen Rapor ile kapatılarak öğrencilerin Şehit Kenan Kumaş İlkokulu’na taşınması teklifi sonucunda taşıma planlaması yapılmıştır” denildi.

Mevcut hali ile okulun 2 sınıf 23 öğrenci ile taşıma ve yemek imkanından faydalanamayacak olması nedeniyle ayrıca bir mağduriyet söz konusu olacağının vurgulandığı açıklamaya şöyle devam edildi: “Şehit Kenan Kumaş İlkokulu’nda birleştirilmiş sınıf uygulamasından müstakil sınıf uygulamasına geçileceği ve iki okul arasındaki mesafenin de yaklaşık 2 km olduğu düşünüldüğünde öğrencilerimiz yemek ve taşıma imkanlarından faydalanacak olup bir mağduriyetin oluşmayacağı değerlendirilmektedir. Ayrıca Sayraç İlkokulu öğretmenleri de Şehit Kenan Kumaş İlkokulu’nda göreve devam edecek olup, öğrencilerin öğretmenlerinden ayrılması gibi bir durum da söz konusu olmayacaktır. Konuyla alakalı İlçe Kaymakamımız ile birlikte okul, yerinde incelenmiş olup alınan kararın öğrencilerin can güvenliği açısından daha uygun olduğu sonucuna varılmıştır. Zamanla Sayraç Mahallemiz’de öğrenci sayımızın artması gibi bir durum söz konusu olduğunda yeni bir okulun inşası için gerekli çalışmaların yapılacağı velilerimizin bilgisine sunulur.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap