SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TİSAD Başkanı Çavga, kentin turizm açısından en büyük eksikliğini bu sözlerle anlattı: Turizme kayıt dışı darbesi!

TİSAD Başkanı Çavga, kentin turizm açısından en büyük eksikliğini bu sözlerle anlattı: Turizme kayıt dışı darbesi!

06 Haziran 2023 Salı - 08:25




Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, turizmin ciddi bir ivme kazandığını fakat kayıt dışı kişilerin Trabzon turizmine zarar verdiğini dile getirdi





Editör: Barışcan ATMACA

RİSKE DEĞİNDİ


Trabzon’da yaz sezonunun gelmesiyle turist hareketliliği de başladı. Pandemi sonrası  turizmde atılım yapan kent, bu yıl da sezona hızlı başladı. Trabzon’a önemli katkısı olan turizmin önündeki riske değinen Turizm İşletmecileri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, uyarılarda bulundu.

ÖNEMLİ BİR İVME…

Kentin plansız ve kontrolsüz büyüğünü söyleyen Çavga, “Turizm kentimizi gerçekten önemli bir ivme kazandırdı. Fakat kayıt dışı faaliyet gösteren konaklama ve taşıma firmaları turizme ciddi zararlar veriyor. Sezonun kısalığı ile birleşen durum olunca da haksız rekabet ortaya çıkıyor” diye konuştu.

ÜZERİNE ÇIKMALIYIZ

Çavga, sözlerine şöyle devam etti: “Pandeminden dolayı iki yıl Suudi kapısı kapalıydı. Kapıların açılmasıyla turistler kentimize akın etti. Haliyle yüzümüz gülmüştü. Geçen yılın üzerine yüzde 30 yüzde 40 çıkmalıyız. Turist sayısı artmadığı takdirde geçen yılı mumla ararız.”

Haber: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap