SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TEDBİRSİZ YIKIM KORKU YARATTI

TEDBİRSİZ YIKIM KORKU YARATTI

22 Nisan 2018 Pazar - 11:00




Çömlekçi Mahallesi’nde devam eden kentsel dönüşümde gerçekleştirilen yıkımlarda Ali Nihat Ayar’a ait ev, iş makinesinin gelişigüzel kepçe darbeleriyle





■ MERYEM AKGÜN

 Çömlekçi Mahallesi’nde gerçekleşen kentsel dönüşümde bir binanın yıkım işleminde tehlikeli anlar yaşandı. Eski yapılar olması nedeniyle bitişik nizamda yapılan binaların yıkım işlemi gerçekleşirken kamulaştırması gerçekleşmemiş ve içinde insanların yaşadığı bir başka bina zarar gördü. Zarar gören evin sahibi Ali Nihat Ayar, “Yıkımı gerçekleştirilen bina ile ortak duvar kullanıldığı için evimizin duvarları yıkıldı. Maddi ve manevi zarar gördük. Büyükşehir Belediyesi’nden bir ekip geldi, şimdi duvarı örüyorlar. Ama eşyalarım kırıldı, evim toz ve inşaat pisliği içinde kaldı. Bina çöktü. Tedbirli ve kontrollü bir yıkım işlemi gerçekleştirebilirler. Gelişigüzel işlem yapılıyor. Yıkımların başında bir yetkili de yok. Evde insan olsa can kaybı yaşanması da muhtemel. Burası rezalet ve Trabzon’a yakışmayan bir yer. Yıkılmasını istiyoruz ama insanların can ve mal güvenliği sağlanarak yıkılsın. Yıkım öncesi bitişik nizamda evler için insanlara uyarıda bulunabilirler” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap