SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sürecin sonu kan davası

Sürecin sonu kan davası

15 Şubat 2018 Perşembe - 13:24




Kanuni Bulvarı dolayısıyla Gölçayır’da İmar Kanunu’nun 18. maddesi dayanak gösterilerek arsaları bedelsiz alınan vatandaşlar çarpıcı iddialarda bulund





TRABZON - Trabzon’da uzun zamandır gündem olan İmar Kanunu 18. maddesi mağdurları bu sefer ortaya çok iddialar koydular. Kanuni Bulvarı dolayısıyla İmar Kanunu’nun 18. maddesi dayanak gösterilerek arsaları kamulaştırma bedeli verilmeden alınan vatandaşlar adına konuşan Alpaslan Genç, “Sayın Bakanımız Süleyman Soylu’ya mağduriyetimizi anlattığımızda ‘nedir bu böyle gugar gibi bir yol’ yorumunda bulundu. İsme göre kamulaştırma yapmışlar. Yüzde 70’ine kamulaştırma bedeli veriliyor, kalan yüzde 30’a hesaplama hatası denilerek İmar Kanunu 18. madde uygulanıyor” dedi. 

İDDİALAR SEYİR DEĞİŞTİRİR

Mağdur vatandaşlar adına konuşan bir diğer isim Tuna Kurt ise dile getirdiği iddialarla olayın seyrini değiştirecek durumlardan bahsetti. Kurt, “Aşkale Çimento’nun da yüzde 40 yeri alındığı için Aşkale Çimento 66 parsele ortak edildi. Yarın bir gün izale-i şuyu söz konusu olduğunda vatandaşın hali ne olacak? Zaten soru işaretlerimiz Aşkale Çimento’nun devreye girmesiyle başladı. Mevcut haliyle hiçbir anlam ifade etmeyen Aşkale Çimento’nun arsaları bu planla alınıyor” diye konuştu.

AŞKALE’YE PAY ÇIKARMA PLANI

Kurt, “Fakat dönümü 20 milyar etmeyen yerden alınan Aşkale, dönümü 2 trilyonluk yere hissedar ediliyor. Aşkale’nin mevcut yerinin rayiç bedeli 600 milyar ama Aşkale’nin yerinin alınması ve 66 parsele ortak edilmesiyle Aşkale 20-30 trilyonluk kar ediyor. Bize göre bütün bu plan Aşkale’ye pay çıkartma planı. Bu durumu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettiğimizde ‘Bizim Aşkale ile diyaloğumuz çok iyi’ deniyor. Bu sürecin sonunda kan davası yaşanacak, kardeş kardeşe kurşun sıkacak. Bu bir tehdit değildir, yaşanması muhtemel gerçektir” ifadelerine yer verdi.


Meryem Akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap