SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Sessiz dünyanın çığlığını ısıtın

Sessiz dünyanın çığlığını ısıtın

12 Ekim 2018 Cuma - 09:30




Gürcü anne, Trabzonlu baba ve bir bebek, işitme engelli bir aile... Eğer anne sınır dışı edilirse minik Yüsra Lina sessiz dünyasına bir de anne yokluğ





Trabzonlu Ali İhsan Aydın, maddi imkansızlıklar nedeniyle yaşadığı mağduriyete kulak verilmesini istedi. Ali İhsan Aydın, işitme engelli ve kendisi gibi işitme engeli bulunan Gürcistan uyruklu Nadezhda Gorbatkovı ile imam nikahı ile yuva kurdu. Dünyaya Yüsra Lina adını verdikleri bir çocukları geldi. Fakat minik Yüsra Lina’nın kaderi anne ve babasıyla aynıydı, o da işitme engelliydi. Ailenin tüm bireyleri işitme engeli nedeniyle sağlık sorunu yaşarken üstüne bir de maddi imkansızlılar eklendi. Anne ve baba, kendilerinin yaşadığı sorunu minik kızları Yüsra Lina’nın yaşamamasını isterken alınması gereken işitme cihazının 12 bin TL’lik faturası karşısında hayal kırıklığı yaşadı. Çünkü Yüsra Lina’yı hayata bağlayacak işitme cihazını alacak maddi güçleri bulunmuyor. Sıkıntılar bununla da sınırlı değil. Gürcistan uyruklu annenin de oturma izni bulunmuyor, her an sınır dışı edilebilir. Eğer anne sınır dışı edilirse minik Yüsra Lina sessiz dünyasına bir de anne yokluğunu ekleyecek.

BİR BABANIN FERYADI

Baba Ali İhsan Aydın, “Çocuğuma işitme cihazı alınması gerekiyor ama fiyatı 12 bin TL. Bu cihazı karşılama durumum yok. Çocuğum daha 16 aylık. Yetkililerden eşime oturma izni ve çocuğum için işitme cihazı alınabilmesi adına yardım istiyorum. Eşim, Gürcistan’a gönderilirse çocuğum da, ben de çok zor durumda kalacağız. Polis her an eşimi sınır dışı edebilir. Çocuğuma tek başına bakabilecek durumum yok. Çocuğumun anneye ihtiyacı var. Maddi ve manevi çok zor koşullar içerisindeyim” dedi.

Haber;Meryem akgün

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap