SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Semt pazarları alev aldı… Vatandaş iktidara böyle seslendi: Ya bu fiyatları indirin ya da bırakıp gidin!

Semt pazarları alev aldı… Vatandaş iktidara böyle seslendi: Ya bu fiyatları indirin ya da bırakıp gidin!

Karadeniz Özel

06 Nisan 2022 Çarşamba - 11:43




Durdurulamayan enflasyonun sonucu yine gariban halka kesildi. Vatandaş gidişata isyan ederken; tek sorumlunun hükümet olduğunu işaret etti: “Ya bu fiyatları düşürsünler ya da bırakıp gitsinler” dedi.





Durdurulamayan enflasyonun sonucu yine gariban halka kesildi. Vatandaş gidişata isyan ederken; tek sorumlunun hükümet olduğunu işaret etti: “Ya bu fiyatları düşürsünler ya da bırakıp gitsinler” dedi

 Türkiye’deki pahalılık her geçen gün artıyor ve dar gelirli halk ne yapacağını şaşırmış durumda. Güvenilirliği tartışma konusu olan TÜİK bile enflasyonu yüzde altmış bir olarak açıklamışken gerisini varın siz düşünün. Yine boş durmadık, sahaya indik. Semt pazarlarında fiyat araştırması yaptık, hem vatandaşı hem de esnafı dinledik. Yaşanan ekonomik sıkıntıda hükümeti suçlayan halk, “Fiyatları düşüremezlerse tek çare kendilerinin  bırakıp gitmesi” dedi.

Semt pazarlarının cep yaktığından yakınan Zeki Aydın, “Fiyatlar çok yüksek. Açıklanan enflasyonla doğru orantılı olduğunu düşünmüyorum. 20 Aralık’tan bu yana sadece dört aylık enflasyon yüzde yetmiş yüzde sekseni bulmuştur. Kuru gıdada fiyatları çok daha yüksek. Yaz mevsiminin gelmesiyle sebze-meyve bollaşabilir ama ya kuru gıda ya yakıt fiyatları ne olacak” şeklinde konuştu.




Bu fiyatlarla satış olamayacağını söyleyen esnaf ablamız, “Ispanağın kilosu 15 lira oldu. Vatandaş nasıl alsın? Mazot çok pahalandı. Bence pahalılığın sebebi mazot. Arabama beş yüz liralık yakıt koyuyordum bir hafta gidiyordu. Şimdi iki gün zor gidiyor” dedi. Pahalılığın çözümü için tek çarenin iktidarın değişimi diyen vatandaş ise, “Marul 20 lira olmuş. Kimim kime şikayet edeceğiz. Bu pahalılığın sebebi, Türkiye’nin yönetilememesidir. Ya bu fiyatları düşürsünler ya da bırakıp gitsinler” diye konuştu.

Haber: Emin SARAÇ




Görüntü: Erol TAŞKIN

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap