SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Projeler ne alemde?

Projeler ne alemde?

06 Mart 2018 Salı - 07:50




CHP’li Şahin, mecliste projelerin başkalaşım geçirdiğini söyledi, “AK Parti 61 proje kitapçığındaki Çömlekçi Projesi’yle seçimi kazandı. O projeye ne





Meryem AKGÜN

Ortahisar Belediye Meclisi Mart ayının birinci oturumunu gerçekleştirdi. Gündem dışı sorularla oldukça hareketli geçen meclis toplantısında söz alan CHP’li Meclis Üyesi Turgay Şahin, Büyükşehir ile Ortahisar Belediyesi arasındaki iletişim kopukluğunu dile getirdi. Şahin, “Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi’nin mevcut bir projesi vardı. O proje şimdi yok oldu. Oraya bir öğretmenevi ve okul monte edildi. Bir Karagöz projesi var, içeriği ne bilmiyoruz. Pazarkapı projesi de şu an yapılan değildi. Ama ne oluyorsa başkalaşım geçiriyor projeler. Niye istikrar sağlanmıyor? AK Parti, 61 proje kitapçığında yer alan Çömlekçi projesiyle seçim kazandı. Hani nerede o proje? Ne olacağı da meçhul. Bu projelerden bilgimiz ve önerimiz olmalıdır” dedi.

HEM BORÇLU HEM EN İYİ

CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Erdem ise geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun ‘en beğenilen belediye başkanı’ ödülü almasını gündeme getirerek, “Belediyeler Birliği bir yarışma yapmış ve en beğenilen belediye başkanı ödülünü Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu almış. Bunun yanında ulusal basına yansıyan en borçlu iller listesinde 275 milyon lira ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi rekor listesinde. Bizim Ortahisar Belediyesinin borcu ne kadardır ve yarışmaya niçin katılmadık” diye sordu.

BELEDİYELER BİRLİĞİ DEĞİL


Tüm bu soruları cevaplandıran Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yetki kargaşası yasadan dolayı kaynaklanmaktadır. Projeler aslına uygun icra edilmektedir. Birbirinden bihaber iki belediye değiliz ama daha interaktif iki belediye olmak adına girişimlerde bulunuruz. Mustafa Bey’in sorusuna gelince, bu yarışma Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen bir yarışma değil. Genel başkanlığını Hüseyin Eren’in yaptığı Belediye Başkanları Birliği’nin yapmış olduğu bir yarışmadır ve il belediyelerini kapsamaktadır. Belediyemizin borcu ise hesap raporu devam ediyor, son rakamı mayısta alacağız. Kredilerimiz dışında borç yükümüz 20 milyon civarındadır. Yani iyi durumda olduğumuzu söyleyebilirim. Dönüştürülebilir bir borçtur” diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap