SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Prof. Dr. Yüksel Aliyazcıoğlu; ''Diğer hastanelerin ağabeyiyiz''

Prof. Dr. Yüksel Aliyazcıoğlu; ''Diğer hastanelerin ağabeyiyiz''

23 Şubat 2020 Pazar - 13:19




Zorluklarla mücadele etmeyi seçen Farabi’nin Başhekimi konuştu





Gündemden düşmeyen, bölgenin yükünü çeken Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Yüksel Aliyazcıoğlu ve ekibi, basınla bir araya gelerek hastanenin içinde bulunduğu durumu en şeffaf haliyle paylaştı. Son dönemde Tıp Fakültesi’nin artan borç yükü hastanenin belini büyük ölçüde bükerken hastane yönetimi, ellerini taşın altına koyduğunu aktardı. Başhekim Prof. Dr. Yüksel Aliyazıcıoğlu özetle şunları aktardı: “Kurumumuz üzerinde oluşan algıyı tersine çevirmek için mücadele ediyoruz. Toplam bin 855 personelimiz var. 30 milyon TL giderimiz varken 22 milyon TL merkezi bütçeden geliyor. Tabi ki sorunlarımız var. En baş sorun üniversite hastanelerinin sağlık sistemi içerisinde yerinin net olarak belirlenememesi. Finansal anlamda ‘ha deyince’ destek alabileceğimiz bir yer yok.”

İLERİ TETKİKLER BİZDE

“Maliye Bakanımızın üniversite hastanelerini sahiplenmesi ve Devlet Malzeme Ofisinden malzeme alabilecek olmamız içimizi rahatlatan etkenler oldu. 35-40 milyonluk ilaç alımı yapıyoruz. Sadece 10 milyonun üzerinde pamuk, bistüri gibi kalemlere ödeme yapıyoruz. Elektrik faturamız 1 milyon. Bunlar bizim başka yerlere faturalandırdığımız giderler değil, hastane kendi ödüyor. Haliyle 2019 yılında kan kaybetmeye başladık. Bize yatış için gelen hastaların yüzde 75’i diğer hastanelerden ileri tetkik gerektirdiği için bize sevk edilen hastalar. Tanısı koyulamayan, ileri tetkik gerektiren hastalar bize geliyor. Haliyle bizde yatış süresi de uzun, kaba ölüm oranı da yüksek oluyor. Diğer hastanelerin ağabeyiyiz. Farabi durursa diğer hastanelerde hizmet hızı düşer. Diğer hastanelerin başları sıkıştığında gidecek oldukları tek bir hastane var.”

HASTANE OTEL DEĞİLDİR

“Acil servisimiz Türkiye’nin en gelişmiş acil servislerinden biri. Bölgenin onkoloji merkeziyiz. 27 tane ameliyathanemiz var. 780 yatak kapasitemiz ve 10 yoğun bakım ünitemizle birlikte 31 serviste hizmet vermekteyiz. Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinden tutun da Yanık Merkezine kadar her şey burada. Şunu belirtmek isterim ki sağlık hizmetinin birinci basamağı otelcilik hizmeti değildir. Vatandaşın vergileriyle sağlanan sağlık hizmetinin ücretsiz sunulmasıdır.- Biz zor bir süreçten geçiyoruz, öncelikle vatandaşımızın akabinde tüm dinamiklerin yanımızda olmasını isteriz. Farabi bir markadır. Değişim sürecini birlikte atlatacağız.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap