SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar'a yeni park! "Daha yeşil ve daha güzel..."

Ortahisar'a yeni park! "Daha yeşil ve daha güzel..."

11 Ağustos 2023 Cuma - 14:24




Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Soğuksu Mahallesi'ndeki yapımı süren yeni parkı inceledi.





Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Soğuksu Mahallesi’ndeki yeni park yapım çalışmasını Başkan Yardımcısı Fatih Göktaş, Etüd Proje Müdürü Mustafa Karslı, Park ve Bahçeler Müdürü Muhammet Közen, Soğuksu Mahallesi Muhtarı Bekir Aktürk ile birlikte yerinde inceledi.

Ortahisar'a yeni park! "Daha yeşil ve daha güzel..."

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, parkları ve yeşil alanları, modern kent yaşamının olmazsa olmazı olarak gördüklerini belirterek, “Kent yaşamından bunalan vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin park ihtiyacını karşılamak için tabiri caizse boş bulduğumuz her alana park yapıyoruz ya da bu alanları yeşillendiriyoruz.” dedi.

MEVCUT PARKLAR YENİLENİYOR

Ortahisar Belediyesi sadece 2023 yılında 6 adet yeni park yaparken, 23 adet mahalle parkında da yenileme ve bakım çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Pelitli ve Akyazı mahallelerinde birer adet meyve bahçesi yapılıyor. Pelitli Mahallesi Sera Sokak’ta ise küçük ölçekli bir adet kent ormanı oluşturulacak.

Ortahisar'a yeni park! "Daha yeşil ve daha güzel..."


SOĞUKSU PARK

Soğuksu Mahallesi’ndeki parkın toplamda 1740 metrekare olduğunu, bunun 1120 metrekaresinin park alanı, 620 metrekaresinin de yeşil alan olarak projelendirildiğini ifade eden Genç, “Alanımızın içerisinde 1 adet 245 metrekare çocuk oyun alanı, 2 adet çatılı piknik masası, oturma alanları ve 8x15 metre ölçülerinde 1 adet çok amaçlı saha bulunuyor.” dedi.

“PARK TALEPLERİNE DUYARSIZ KALMIYORUZ”

Kent yaşamından bunalan vatandaşların park ihtiyacını karşılamak için boş buldukları her alana park yaptıklarını ya da yeşillendirdiklerini ifade eden Başkan Genç, “2017 yılında hizmete açtığımız Ekopark projemizin çok beğenilmesi ve oldukça rağbet görmesiyle birlikte bu temadaki projelerimize ağırlık vermeye başladık. Diğer yandan 21. yüzyılda yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını görüyoruz. İnsanlar artık kent yaşamının stresinden kurtulmak için doğayla iç içe olmak istiyor. Biz de bunun bilincinde olarak vatandaşlarımızın park ve yeşil alan taleplerine duyarsız kalmıyoruz. Bizden en çok talep edilen konuların başında zaten park projeleri geliyor. Biz de hemşerilerimizin bu talepleri doğrultusunda hareket ederek, tabiri caizse boş bulduğumuz her alanı ya yeşillendiriyoruz ya da park haline getiriyoruz. Her yaş grubuna hitap eden parklarımız mevcut. Çocuklara yönelik olarak içinde oyun gruplarının bulunduğu spor temalı parkları hayata geçiriyoruz. Diğer yandan yetişkinlere ve yaşlılarımıza hitap eden çok sayıda parkımız mevcut. Biz görevimizi en güzel şekilde yerine getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vazifemizi yerine getiriyoruz. İlçemizin 88 mahallesi de bizim herkese eşit hizmet götürebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bütün mahallelerimizde acil çözülmesi gereken konuları tespit edip, öncelik sırasına göre hayata geçiriyoruz. İlçemizi daha ileriye taşımak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizler ekip olarak üzerimize düşen ne hizmet var ise onları yerine getirmenin gayreti içindeyiz.” diye konuştu.

Ortahisar'a yeni park! "Daha yeşil ve daha güzel..."

‘’MAHALLE HALKIMIZ ÇOK MUTLU”

Soğuksu Mahallesi Muhtarı Bekir Aktürk ise Mahallesine yapılan park ve diğer hizmetlerden ötürü başkan Genç’e teşekkür etti. Mahallesinin en büyük eksiğinin böyle güzel bir park olduğunu ifade eden Soğuksu Mahallesi Muhtarı Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk ‘‘ Mahallemiz nüfus yoğunluğunun fazla olduğu bir yer. Yerleşim her geçen gün artıyor. İnsanların sosyalleşebileceği güzel bir park büyük ihtiyacımızdı. Şimdi burada çocuklarımızın oynayabileceği, gençlerimizin basketbol maçı yapabileceği, mahalle sakinlerimizin hepsinin yeşil alanda yürüyüş yapabileceği bir yaşam alanı inşa ediliyor. Mahalle halkımız çok mutlu. Bir an önce parkımızın tamamlanmasını bekliyoruz. Hızlı bir şekilde devam eden çalışmalarda emeği olan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin asıl mimarı sevgili Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç olmak üzere bütün belediye çalışanlarımıza mahallem ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum.

Hiçbir zaman Başkanımız tarafından boş çevrilmedik, imkânlar ölçüsünde ne istediysek sağ olsun Başkanımız bizlere sundu. Mahallemize yapılan hizmetler gerçekten takdire şayandır. Ben Başkanımıza, şahsım ve mahallem adına yapmış olduğu her türlü hizmetten dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Biz muhtarları her daim kolunun altına alarak mahallelere hizmet etti. Hiç bir muhtarımıza bir ayrım yapmadı. Muhtarlar ile uyumu Türkiye’ye örnek oldu. Hizmetlerinin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap