SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar parkları serinlemek için vatandaşın vazgeçilmesi oldu!

Ortahisar parkları serinlemek için vatandaşın vazgeçilmesi oldu!

25 Temmuz 2023 Salı - 15:23




Ortahisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği büyük ölçekli parklar yaz sıcağında dinlenmek ve ferahlamak isteyen vatandaşların uğrak mekânı haline geldi.





Ortahisar Belediyesi tarafından 2017 yılında hayata geçirilen Ekopark ile bu sene hizmete açılan Sağlıkçılar Parkı, Çukurçayır Doğapark ve Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu, yaz sıcağından bunalan vatandaşların ferahlamak ve dinlenmek istedikleri mekânların başında geliyor. Özellikle akşam saatlerinde vatandaşların ve turistlerin akınına uğrayan Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu’nda adeta insan seli oluşuyor.

detail-photo-fancybox-1 
Vatandaşların ailece uğrak mekânı haline gelen Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu, ile Çukurçayır Doğapark ve Sağlıkçılar Parkı’nda 7’den 70’e her yaş grubundan insana rastlamak mümkün. Parklarda buluşan vatandaşlar dost sohbetlerinin keyfini çıkararak, günün yorgunluğunu atıyor. Ortahisar Belediyesi sadece 2023 yılında 6 adet yeni park yaparken, 23 adet mahalle parkında da çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Pelit ve Akyazı mahallelerinde birer adet meyve bahçesi yapılıyor. Pelitli Mahallesi Sera Sokak’ta ise küçük ölçekli bir adet kent ormanı oluşturulacak. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için belediyenin kurulduğu 2014 yılından itibaren park ve yeşil alan projelerine ağırlık verdiklerini açıkladı.
 

detail-photo-fancybox-2


“İNSANLAR DOĞAYLA İÇ İÇE OLMAK İSTİYOR”

Kent yaşamından bunalan vatandaşların park ihtiyacını karşılamak için boş buldukları her alana park yaptıklarını ya da yeşillendirdiklerini ifade eden Başkan Genç, “2017 yılında hizmete açtığımız Ekopark projemizin çok beğenilmesi ve oldukça rağbet görmesiyle birlikte bu temadaki projelerimize ağırlık vermeye başladık. Diğer yandan 21. yüzyılda yeşil alan ihtiyacının had safhaya ulaştığını görüyoruz. İnsanlar artık kent yaşamının stresinden kurtulmak için doğayla iç içe olmak istiyor. Biz de bunun bilincinde olarak vatandaşlarımızın park ve yeşil alan taleplerine duyarsız kalmıyoruz. Bizden en çok talep edilen konuların başında zaten park projeleri geliyor. Biz de hemşehrilerimizin bu talepleri doğrultusunda hareket ederek, tabiri caizse boş bulduğumuz her alanı ya yeşillendiriyoruz ya da park haline getiriyoruz. Her yaş grubuna hitap eden parklarımız mevcut. Çocuklara yönelik olarak içinde oyun gruplarının bulunduğu spor temalı parkları hayata geçiriyoruz. Diğer yandan yetişkinlere ve yaşlılarımıza hitap eden çok sayıda parkımız mevcut.” şeklinde konuştu.


detail-photo-fancybox-3

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap