SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar’ın GES’i Şubat ayında enerji üretmeye başlayacak

Ortahisar’ın GES’i Şubat ayında enerji üretmeye başlayacak

29 Ocak 2024 Pazartesi - 11:47




Trabzon’da Tonya ilçesinin ardından ikinci kez Ortahisar ilçesinde yapılan GES sistemi Şubat ayından sonra enerji üretimine başlayacak.





Türkiye’de son yıllarda sayıları giderek artan Güneş Enerji Santralleri (GES) yenilebilir enerji kaynağı olan güneş ile karbondioksit salınımının da önüne geçiyor. Kurulum ve kullanım kolaylığı olmasının yanı sıra çevreyi kirletmemesi ve zararlı atık oluşturmaması gibi özellikleri ile ön plana çıkan güneş enerji santralleri Trabzon’da Tonya ilçesinin ardından Ortahisar ilçesinde enerji üretmeye hazırlanıyor. Geçit mahallesinde hayata geçirilen Güneş Enerjisi Santralinin (GES) panel montajı geçtiğimiz günlerde tamamlanırken, 5 bin 688 panelin bulunduğu GES sistemi ile yılda 3 milyon kilo watt saat enerji üretilmesi planlanıyor. GES sisteminin Şubat ayından itibaren enerji üretmeye başlayacağı öğrenilirken, Ortahisar Belediyesi’nin 2024 yılında kendi enerjisini kendi santraliyle birlikte karşılaması hedefleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap