SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Ortahisar Belediyesi’nden 20 Milyon TL’lik sermaye artırımına onay! İşte kullanılacağı alanlar

Ortahisar Belediyesi’nden 20 Milyon TL’lik sermaye artırımına onay! İşte kullanılacağı alanlar

05 Temmuz 2023 Çarşamba - 15:52




Ortahisar belediyesi şirketi olan ORKENT’in sermayesi 20 Milyon TL artırıldı.





Ortahisar Belediyesi’nin Temmuz ayı meclis oturumları sona erdi

Ortahisar Belediye Meclisi’nin temmuz ayı son toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yönetiminde gerçekleştirildi. Meclis gündeminde Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen Mali Hizmetler Müdürlüğü ibareli Orkent Kentsel Dönüşüm, Proje, Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi (ORKENT)’nin sermaye artırımıyla ilgili madde görüşüldü.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Hasan Yılmaz tarafından okunan komisyon raporunda sermayesinin tamamı belediye başkanlığına ait olan ORKENT’in 10 milyon 50 bin TL olan sermayesine 20 milyon TL ilave sermaye artırımı yapılmasıyla ilgili maddenin oybirliğiyle komisyon tarafından kabul edildiği ifade edildi.

“YATIRIM MALİYETİYLE İLGİLİ SERMAYA İHTİYACI VAR”

Konuyla ilgili ORKENT adına söz alan AK Parti Meclis Üyesi ve ORKENT Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yaylalı şunları aktardı: “ORKENT’in iki boyutu var. Biri kentsel dönüşüm çalışmaları için sermaye artırımı, diğeri ise işletmelerimizle ilgili. Daha önceki sermaye artımı havuzla, spor kompleksiyle, elektrik, su, doğalgaz ve bekleyen borçlar ile ilgiliydi. Onlar halloldu. Bu süreç içerisinde Sağlıkçılar Parkı ile Boztepe Seyir Terası ve Yürüyüş Yolu işletmelerini ORKENT olarak hayata geçirdik. İşletme değil, ilk yatırım maliyetiyle ilgili bir sermaye ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde de yeni işletmelerimiz olacak. En Mutlu Köy’ün bir işletmesi var, müze ve hamam var. Ekopark içinde yeni bir düzenleme alanı olacak. Spor kompleksi içinde havuz ve ilave tesisler var. Bundan dolayı yatırım maliyetlerimiz olacak. Bu talep edilen sermaye artışlarının 10 milyon lirası bu hizmetler için.”


“ÇAĞLAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN KULLANILACAK”

Sermaye artırımının 10 milyon TL’lik kısmının ‘Çağlayan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ için kullanılacağını ifade eden Yaylalı, “Diğer 10 milyonu da Çağlayan Kentsel Dönüşüm için. Buna başlıyoruz. Bu proje içinde bizim 1. bölgenin 1. etabında küçük hisseli yerler var. Bu projede yüzde 82 oranında vatandaşlarımızla mutabakatımız var. Küçük hisseli olan yerler var. 1. etaptaki küçük hisseli yerleri şirket sermayesiyle satın alıp kentsel dönüşüme bismillah demek istiyoruz. Kalan 10 milyon TL’lik kısım bu projeler için…” dedi.

“KONUTLARIN TAMAMI YIKILACAK”

Çağlayan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tamamının Ortahisar Belediyesi tarafından yapılacağını belirten Başkan Genç ise, “Belediye olarak tamamını biz yapacağız. Biz projemizi tamamladık. Şu anda netleşti. İlk olarak belediye meclisimize getireceğiz. Sonra Çağlayan’daki vatandaşlarımızla istişare edeceğiz. Konut ve ticaret alanı olarak. Ana güzergâhta daha ziyade ticari üniteler ama asıl oradaki konutlaşmanın tamamını yıkıyoruz. Bir kısım da TOKİ’nin yeri vardı 3,5 dönümlük. Onun da haftaya gidip devrini alıp bismillah diyeceğiz. İnşallah, kentimize çok yakışır bir proje olacak.” dedi.

Yapılan görüşmelerin ardından ORKENT’in 10 milyon 50 bin TL olan sermayesine, 20 milyon TL ilave sermaye artırımı yapılmasıyla ilgili madde meclis genel kurulunda oybirliğiyle kabul edildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap