SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Olaylar ve Yaşananlar | 26.02.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 26.02.2024

26 Şubat 2024 Pazartesi - 09:04




Olaylar ve Yaşananlar | 26.02.2024





AK PARTİYİ ÇILDIRTIYORUZ!

CHP Trabzon’da Hasan Süha Saral ve Ahmet Kaya ile farklı bir havaya büründü. CHP Trabzon Büyükşehir  Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral hafta sonu gerçekleşen aday tanıtım töreni için “Bizim bu birlikteliğimiz ve dayanışmamız AK Parti’yi adeta çıldırtıyor. Yeter ki bu havayı bozmayalım. Trabzon’da CHP rüzgarı 31 Mart’ta fırtına gibi eser 1 Nisan’da da güneş gibi doğar” şeklinde değerlendirme yaptı.  Büyükşehir aday tanıtım törenine  Tanıtım Törenine CHP Grup Bakan Vekili Gökhan Günaydın, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski Milletvekili Volkan Canalioğlu, CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı ve eski Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Mustafa Bak, bir çok siyasi partilerin İl Başkanları, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkan adayları, eski İl ve İlçe Başkanları çok sayıda partili katılımı ile yapılmıştı..

YARALAR NE ZAMAN SARILACAK?

Rize'nin Çayeli ilçesinde sel ve heyelan afetzedelerine yapılacağı söylenen TOKİ konutları aradan geçen 7 yıla rağmen hâlâ teslim edilemedi.28 Eylül 2017 tarihinde aşırı yağış, Çayeli'ndeki Senoz Vadisi'nde felakete dönüşmüştü. Vadideki birçok köyde yaşanan sel ve heyelanlar sonucu çöken evin altında kalan 1 kişi hayatını kaybederken 1'i yaralı olmak üzere 14 kişi ekipler tarafından kurtarılmıştı. Ayrıca çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan da toprak altında kalarak can vermişti.10 evin sel ve heyelanlarla yıkıldığı, 40 evin ise tedbir amaçlı boşaltıldığı, 50 evin de riskli ilan edildiği ilçede aradan geçen 7 yıla rağmen yaralar sarılamadı.

ARSİN’DE KÜÇÜK ARAYI AÇIYOR

AK Parti Arsin Belediye Başkan adayı İbrahim Küçük seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor. İbrahim Küçük kendini tanıttıkça projelerini paylaştıkça aradaki makasta açılıyor .Arsin’den gelen son anketler ve kamuoyu yoklamalarına bakarsak durum da bunu gösteriyor. Özellikle gençlerin yoğun ilgi odağı haline gelen İbrahim Küçük’ün gelecek dönem Trabzon siyasetine de damga vurması bekleniyor Arsin’de 2019 yerel seçimlerinde 12 bin 974 oyla yüzde 56 başarı sağlayan AK Parti önemli bir başarı sağlamıştı. Saadet Partisi e 9 bin 188 oyla yüzde 39 oranına ulaşmıştı.2019 yerel seçimleri belediye meclis oylarında ise AK Parti 13 bin 374 oyla yüzde 58 başarı sağlarken Saadet Partisi 6 bin 721 oyla  yüzde 29’da kalmıştı.. İbrahim Küçük’ün hedefi Arsin’de önce her kesimin gönlünü kazanmak oy versin vermesin bütün Arsin’in Belediye Başkanı olmak

MUHTARLARIMIZA SAHİP ÇIKILMALI

31 Mart 2024 tarihinde 30 Büyükşehir 51 İl Belediyesi 922 ilçede Belediye başkanlık seçim heyecanı yaşanırken 32 bin 244 mahalle ile 18 bin 264 köy de muhtarlık seçimi gerçekleşecek. Türkiye’de şu anda 50 bin 508 muhtar görev yapmakta. Muhtarlık son dönemlerde müthiş bir rağbet görmeye devam ederken belediye başkanlık yarışının heyecanı ve dozunu da aratmıyor. Trabzon’da da muhtarlar şu aralar afiş asma yasağı yüzünden kendilerini ancak sosyal medya ve el afişleriyle tanıtıyor. Haksız rekabet oluşmaması adına herkesin kurallara uyması  gerektiğini belirten Yenicuma Mahallesi Muhtarı Yıldıray Sarıalioğlu polis ve belediye denetimlerinde çok hassas olmalı muhtar ve muhtar adayı arkadaşlarımızı üzmeden rencide etmeden kurallar uygulanmalı dedi.

AKİFHAMZAÇEBİ NEDEN YOK?

CHP içinde önemli kademelerde görev yapan CHP eski Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi Trabzon’daki yerel seçim sürecini uzaktan izliyor. Ne şehre geliyor ne de adaylara destek noktasında bir görev talebinde bulunuyor. 31 Mart yerel seçimleri öncesi İstanbul’da Beykoz Belediye Başkan aday adayı olan fakat tercih edilmeyen Akif Hamzaçebi belli ki  Genel merkeze kırgın üzgün .Ama bunun acısını Trabzon’dan çıkarmamalı. Gelip partisine destek olmalı. Akif Hamza Çebi’nin Trabzon’a gelmesi seçim çalışmalarına katkı sağlaması özellikle Ortahisar Belediye Başkan adaylığı yarışında şu anda önde olan Ahmet Kaya’ya da moral olur?

HEMŞERİ DERNEKLERİNİN GÜCÜ

Trabzon’da yaklaşık 100 bin kişiyi temsil eden Trabzon Bayburtlular Derneği, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği Trabzon Artvinliler Derneği ve Trabzon Giresunlular Derneği yerel seçimler öncesi kurdukları “Hemşeri Dernekleri Platformu” ile çok önemli bir başarıya imza attılar. Trabzon dışından gelen hasta yakınlarının konaklama ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması noktasındaki  “Hasta Yakınları Refakatçi Konukevi” talepleri bütün belediye başkanlarının ilk vaatleri arasına girdi. Hemşeri Dernekleri bu konuda ciddi çalışma yaptı ve güzel bir birliktelik sağladı. Trabzon için çok önemli ve acil bir ihtiyaç olan “Hasta Yakınları Refakatçi Konukevi” için artık gözler seçim sonrasına çevrildi

FETÖ’CÜ HAKEMLER

Türkiye’de baş komiser olarak görev yaparken KHK ile ihraç edilen FİFA kokartlı hakem Fevzi Demirhan, ABD’de ünlü futbolcu Messi’nin takımı İnter Miami’nın maçında görev aldı. Yeni sezonun ilk maçında Lionel Messi’nin yeni takımı İnter Miami, Real Salt Lake’i 2-0 yendi.Fevzi Demirhan’ın 17-25 Aralık’ta gözaltına alınan polis memurlarından birisi Mustafa Demirhan’ın kardeşi olduğu belirtildi. Süper Toto Süper Lig Turgay Şeren sezonunda Süper ligde yardımcı hakemlik yapacak 44 isim 15 Temmuz Darbe girişimi öncesi açıklanmıştı
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap