SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Öğrenciler bayram etti! Çaykara'da muhteşem etkinlik

Öğrenciler bayram etti! Çaykara'da muhteşem etkinlik

27 Nisan 2022 Çarşamba - 13:34




Öğrenciler yazarlarla buluştu, yarışmalarda ter döktü, oyunlarla coştu…





Trabzon eğitimine model olan Çaykara ilçesi sadece eğitimde başarısı ile değil yaptığı sosyal ve kültürel etkinliklerle de adından söz ettirmeye devam ediyor. 
Çaykara Kaymakamlığı, Çaykara Belediye Başkanlığı, Çaykara İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği Akoluk Kitap Kırtasiye’nin de çeşitli etkinliklerle destek olduğu “Çaykara Çocuk Şenliği ve Kitap Fuarı” Çaykara Öğretmenevi yerleşkesinde yüzlerce öğrenci, veli ve öğretim görevlisinin katılımı ile gerçekleştirildi. 
Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, İlçe Belediye Başkanı Hanefi Tok, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali’nin katılım gösterdiği ve öğrencilerle bire bir ilgilendiği programda, Çocuk Kitabı Yazarı Tuncer Altınköprülü’nün çocuklarla buluşması da öğrencileri heyecanlandırdı ve çok mutlu etti. 

DRAMA TEMSİLCİSİ VE ÖĞRENCİLERİ DE KATILDI 
Çaykara’daki muhteşem organizasyona katılan bir diğer önemli isim ise Trabzon Üniversitesi Öğretim Görevlisi Çağdaş Drama Derneği Trabzon Temsilcisi ve okul öncesi eğitim uzmanı Ümit Arslan oldu. Arslan 50 kişilik drama ekibi ile birlikte hem öğrencilere hem velilere önemli aktarımlarda bulundu. Çeşitli oyunlar ve yarışmalarla devam eden çocuk şenliğinde düzenlenen kitap fuarında öğrenciler okudukları kitapların yazarları ile buluşmanın da heyecanını yaşadı. 2 gün daha devam edecek olan etkinlikte Çağrı Cebeci, Yasemin Akyol ve Serkan Türk gibi önemli yazarlar de öğrencilerle buluşacak. 
 

MEMNUNİYET DUYDUK 
İlçe Kaymakamı Muhammet Güzel bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek, bu etkinlik vesilesiyle çocuk edebiyatının önemli isimlerini ve Trabzon Üniversitesi öğretim üyesi Ümit Arslan Hocamız ve ekibini Çaykara’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade etti. 




DESTEĞE HAZIRIZ 
İlçe Belediye Başkanı Hanefi Tok da etkinliği çok beğendiğini, öğrencilerin eğitim öğretim sürecinde bu tür stres atabilecekleri kültür yelpazelerini genişletebilecekleri organizasyonlarla başarılarını daha da arttıracaklarını ifade ederek benzeri organizasyonların devam etmesi için gereken her türlü desteğe hazır olduğunu söyledi. Başkan Tok öğrencilerin coşkusunu ve mutluluğunu gördüğünde kendisinin de çok mutlu olduğunu belirterek organizasyona renk katan  Akoluk Kitapevi’ne de ayrıca teşekkür etti.

YETERKİ ÇOCUKLANRIMIZA BİR NEBZE KATKIMIZ OLSUN 
Organizasyonun hayata geçmesinde emeği büyük olan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Trabzon’da eğitimde bir model halini alan Çaykara ilçesinde hem öğrencilere, hem velilere hem de öğretmenlere farklı bir bakış açısı kazandıran çocuk şenliği ve kitap okuma etkinliğinin büyük rağbet gördüğünü, eğitimde başarıyı yakalamak için bu tür etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğini belirterek, “İlçemiz eğitimdeki başarısı ile adından sıkça söz ettirmektedir. Bu tür etkinliklerin önünü açan İlçe kaymakamımız, ilçe belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımız çok mutlu oldu, hem eğlendiler, hem yarıştılar, hem öğrendiler. Yazarlarla buluşarak kitaplarını okuduğu ünlü isimlerle diyalog kurma fırsatı buldular. Üniversiteden gelen öğrencilerimizin tecrübelerini dinlediler, öğretim görevlisi hocamız hem velilerimizle hem öğrencilerimizle bire bir ilgilendi. 3 gün sürecek olan bu etkinliğimizin eğitimde yükselişini sürdüren ilçemize  değer sağlayabildiyse ne mutlu bize… Desteğini esirgemeyen tüm kurum amirlerimize, kaymakamımıza, müdürlerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Onlara katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap