SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Nerede Bu Adalet?

Nerede Bu Adalet?

01 Temmuz 2020 Çarşamba - 11:49




Çamlıhemşin'de yaşanan Konak krizinde son perde





Rize’de günlerdir konuşulan ‘konak davası’nda kritik bir gelişme yaşandı. Yargıya taşınan olayda Güngör Oflu, geçici olarak konaktan tahliye edildi. Oflu, “Adalet istiyorum” diyerek çağrı yaptı

Rize’nin Çamlışhemşin ilçesinde ‘konak krizi’ devam ederken yargıya taşınan olayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. 1837 yılında Hüseyin Efendi tarafından yaptırılan ve 183 yıllık tarihi konağın yüzde 50’sinin kendisine ait olduğunu ifade eden Güngör Oflu, yargının aldığı ‘ara karar’ ile birlikte konaktan geçici olarak tahliye edildi. Tahliye kararına isyan eden Oflu, “Günlerdir evimin önündeki duvarın üzerinde yaşıyorum. Alınan karar adaletli değildir, adalet istiyorum” dedi.

DARP VE TEHİDİT İDDİASI

Oflu, baba ocağına kavuşmak için gerekli tüm yasal haklarını kullanmaya devam edeceğini gerekirse adliye önünde çadır kuracağını ifade etti. Konağın tamamının kendisine veya karşı tarafa ait olmadığını, konakta herkesin hakkı olduğunu ifade eden Oflu, “Darp edildim, tehdit edildim. 6- 7 kere bu kişilerle ilgili tedbir kararı alındı. Mecbur kaldım eve demir kapı taktırdım. Bu konak Ofluoğulu sülalesini aittir. Bu konakta herkesin hakkı var” ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?

Çamlıhemşin ilçesi Yukarı Çamlıca Mahallesi’ndeki, kültür varlığı tescilli konak,1837 yılında Hüseyin Efendi tarafından yaptırıldı. Ölümüyle birlikte 4 oğluna kalan konak bir süre sonra 2 kardeşin haklarını devretmesiyle Mustafa ve Mehmet Ofluoğlu’na geçti. 2 kardeşin ölümüyle de konağın varisleri, torunlar oldu. 2002 yılında, Mustafa Ofluoğlu’nun torunları Güngör Oflu ve kardeşi Süleyman Gürkan Oflu, konakta kendilerinin de hakkı bulunduğu gerekçesiyle tapu iptal davası açtı. Böylelikle de sayıları 120'yi bulan varisler arasında 'konak' kavgası başladı. Oflu kardeşlerin, yüzde 50 hissenin iadesini talep ettiği dava, 2014 yılında reddedildi. Güngör Oflu kararı, Yargıtay’a taşıdı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap