SON DAKİKA



Haber > Trabzon > MİSAFİR OL GEL İKAMETGAHI AL

MİSAFİR OL GEL İKAMETGAHI AL

28 Mayıs 2018 Pazartesi - 09:05




Adrese dayalı okula kayıt sistemi velilerin ‘misafir öğrenci’ ikametgahını keşfetmesine neden oldu. Veliler, önümüzdeki eğitim-öğretim dönemi için şimd





YÖNTEM BULDULAR

■ Yeni eğitim sisteminde ‘Eğitim Bölgesi’ ve ‘Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi’ ile öğrenciler, adreslerine en yakın 5 okuldan birine gidebiliyor.  Trabzon’da bu durum velileri yeni yöntemler bulmaya itti. Nisan-mayıs aylarında ‘misafir öğrenci’ ikametgahı ortaya çıktı.

KABUL ETSİN YETER

■ Çocuklarını nitelikli okullara göndermek isteyen veliler, ‘misafir öğrenci’ ikametgahı ile oturmadıkları mahallelerdeki okullara öğrencilerini gönderebiliyor. Bunun için o mahallede oturan kişinin ‘misafir öğrenciyi’ kabul etmesi yeterli. Fakat bu durum sorunlara yol açıyor.

SOSYAL YARA


■ Merkezdeki okullarda kapasitenin üzerinde öğrenci alımının ve taşımalı eğitimin arttığına dikkat çeken Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur, “Sistemin zaafları var. Veliler kendilerince çözüm üretecektir. Misafir öğrenci yöntemi de sosyal yaraya dönüşecektir” dedi.

MERYEM AKGÜN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap