SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Milli Piyango özelleştirme kurbanı oldu

Milli Piyango özelleştirme kurbanı oldu

06 Ocak 2023 Cuma - 14:45




Varlık Fonu yokluk getirdi, satışını kaldırdı.





Maraş Caddesi’nde yıllardır büfe işleten Adnan Çalık, Milli Piyango’nun Varlık Fonu’na devredilmesiyle zarar ettiğini belirtti

Trabzon’un en işlek caddelerinden biri olan Maraş Caddesi’nde küçük büfede ekmek kavgası veren Adnan Çalık, Milli Piyango’nun özelleştirilmesinden ve bu özelleştirmenin getirdiği zararlardan dert yandı. Çalık, halihazırda hayat pahalılığı her kesimi büyük bir oranda etkilerken, bir de özelleştirmeyle kar oranları düşürülen Milli Piyango biletleri yüzünden isyan noktasına geldi. Varlık Fonu’na devredildikten sonra zarar ettiğinden yakınan Çalık, işletmesinde Milli Piyango satışını da durdurd ğunu belirtti. Hayat mücadelesine bir hançer de özelleştirmeyle vurulan Çalık’ın açıklamaları şöyle: Dört yıl önce Milli Piyango özelleşmeden önce bizlerin Milli Piyango'da kar haddi yüzde on üçtü. Özelleştikten sonra dört buçuğa düştü. Biz hakkımızı arıyoruz. Biz üç nokta dört olduğu zaman yüzde iki alıyoruz.

Ben yirmi beş milyar lira kira vereceğim. Yüzde ikiyle onun altından nasıl kalkacağım? Trabzon ve Karadeniz'de en büyük bayi benim. Ben bunun altından kalkamıyorum. Bu vatandaş nasıl kalkacak? Biz hakkımızı arıyoruz. Eskiden Milli Piyango’dan geri dönüşümde ikramiye öderdik. Şimdi hiç yok. Şimdi iki buçuk lira kazanacağım. Hayatpahalılığı bu dağları aştı.

HABER: EMİN SARAÇ

GÖRÜNTÜ: EROL TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
1
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap