SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mevzuatı tersten yürüttüler

Mevzuatı tersten yürüttüler

21 Şubat 2020 Cuma - 10:03




Önce inşaat ruhsatı verilip sonra imara uygun hale getirilmeye çalışılan site tam bir muamma.





Karadeniz Gazetesi // Meryem AKGÜN// Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Çeşmeönü Mahallesi’nde ikamet eden Fatih Uzun’un bir garip imar hikayesi var. İşlerin nasıl tersten yürüdüğünü ibretlik bir şekilde anlatan Fatih Uzun’un hikayesi tam bir çifte standart örneği. Şöyle ki İmar Kanununda ‘hiçbir koşulda bin metrekareden küçük parsellerde inşaat ruhsatı düzenlenmez’ maddesi Beşikdüzü’nün bir önceki dönem belediye başkanlığı eliyle delinerek bin metrekareden küçük parsel müstakil haliyle inşaat ruhsatı alamazken müşterek alana çevrilerek inşaat ruhsatı veriliyor. Bunun üzerine İmar Kanunu 18. Madde olan ‘arsa ve arazi düzenlemesi yapılmadan imar parselinin üretilemeyeceği ve ruhsat düzenlenemeyeceği’ maddesini dayanak göstererek dava açan Fatih Uzun “Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin geçmiş dönem başkanlığı ile Beşikdüzü geçmiş dönem belediye başkanlığının yapmış olduğu haksızlığı düzeltebilmek adına mahkeme kapılarında kaldım” dedi.

MÜLKİYET HAKKIMI SINIRLANDIRDILAR

İmara aykırı olmasına rağmen önce inşaat ruhsatı verip sonra imara uygun hale getirilmeye çalışılan bitmiş yüksek katlı apartmanların hemen yanı başında müstakil evde yaşayan Fatih Uzun, “Köy evimiz var, iki nefes alıyoruz dediğimiz alanda uygulanan çifte standart ile canlı mezara konduk. Hakları olsa diyecek hiçbir sözümüz yok, geçmiş dönem belediye yöneticilerinin eliyle hukuk gasp edildi. Şimdi yanlışı düzeltebilecek imkan yok. Belediye kadastro parseline ruhsat vererek yüzde 30’unu da yeşil alan bırakmadan tümünü kullandılar. Benim bu alanda 793 metrekare yerim var. Çekme mesafelerine uymadılar. Çekme mesafelerine uymaları için dilekçe verdik ama bizi dinleyen olmadı. Şimdi komple benim önümü kestiler. İmar yönetmeliğine göre otopark yerin altında olması gerekirdi ama kota uyulmadı. Yerin altı ile birlikte 7 kat olması gerekirken yerin üstü ile 7 kat yapıldı. Hal böyle olunca mahkeme süreçleri uzayıp gidiyor. Müstakil mülkiyet hakkımı müşterek hale getirerek mülkiyet hakkımı da sınırlandırdılar” diyerek sitem etti.



 
Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap