SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Mehmet Nuhoğlu; ''Görevimi bağımsız sürdüreceğim''

Mehmet Nuhoğlu; ''Görevimi bağımsız sürdüreceğim''

11 Kasım 2019 Pazartesi - 17:01




Hayrat Belediye Başkanı Nuhoğlu’ndan Karadeniz’e özel açıklamalar...





Kendisine 3 partiden teklif geldiğini söyleyen Başkan Nuhoğlu, “Görevimi önümüzü görene kadar bağımsız sürdüreceğim. Tabii ki bu Hayrat’ın menfaatlerinin gerektirdikleri de önemli” diyerek nönümüzdeki dönem için partilere açık kapı bıraktı.

31 Mart Yerel Seçimlerine 4 dönemin ardından bağımsız olarak girerek rekor bir oyla 5’inci kez Hayrat Belediye Başkanlığı’nı kazanan Mehmet Nuhoğlu ile görevde geçirdiği 7 aylık süreyi değerlendirdik. Çalışmalarına ilgin bilgiler veren Başkan Nuhoğlu, görevini bağımsız olarak sürdüreceğini söylerken, Hayrat’ın menfaatlerinin her şeyin üstünde olduğunu belirterek önümüzdeki dönemler için partilere açık kapı bıraktı.

İşte Başkan Nuhoğlu’nun açıklamaları:

HİZMETTE FARK YOK

Seçimlerde bağımsız olarak aday olmak zorunda kaldık. Halkımızın teveccühü, Cenab-ı Allah’ın takdiri ilahisiyle kazandık. Tekrar kaldığımız yerden ilçemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Partili olarak hizmet etmek ile bağımsız hizmet etmenin arasında çok fark yok. Büyükşehir kendi hizmet alanında hizmetlerini sürdürürken biz de kendi alanımızda hizmetlerimizi sürdürüyoruz. İnşallah Allah bizi maçhup etmeyecek ve verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz.

YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Daha önce ilçemizle ilgili yapmış olduğumuz projelerimiz vardı. Onların takibini sürdürüyoruz. Yatrımları takip ediyoruz. Halkımızın bizden en büyük talebi köy yollarının yapılması. Bu konuda da çalışmalarımızı ivedilikle sürdürüyoruz. Yol ağımızın yüzde 90’ını betonladık. Büyükşehir Belediyemiz de yol çalışmalarını sürdürüyor. Kış şartları nedeniyle önümüzdeki döneme kalan asfaltlama işlemleri var. İnşallah hem büyükşehir belediyesi hem de biz vatandaşlarımızın yol ihtiyaçlarını kısa zamanda çözüme kavuşturacağız.

ZORLUOGLU İLE İLİŞKİLERİMİZ İYİ

Büyükşehir Belediyemizde Orhan Bey (Gümrükçüoğlu) dönemi daha farklıydı. Ben o zaman partide yer alıyordum. Orhan ağabey ile hukukumuz çok daha farklıydı. Kendisine ne zaman Hayrat ile ilgili gitsem eli boş dönmedim. Kendisi için bütün ilçeler bir taraf Hayrat bir taraftaydı. Yeni Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu ile de ilişkilerimiz gayet iyi. Ben hizmetlerin kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Kendisi zaten bölgemizin insanı. Hayrat’tan da yüzde 82 gibi yüksek bir destek aldı. İnşallah başarılı olur ve Trabzon hak ettiği yere gelir. Hayrat’a da beraber güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum.

TURİZM GÖÇÜ ÖNLER

İç kısımda kalan ilçelerimiz genelde göç veriyor ve sıkıntıda oluyor. Bölgemizde yayla turizmi ve hayvancılık var. Eğer yayla turizmini geliştirebilirsek göçü durdurabiliriz. Çok göç veriyoruz. Hayrat nüfusuna kayıtlı insan sayısı 100 bin civarında iken ikameti burada olan insan sayısı 10 bin 300. Diğerleri il içinde ya da il dışında ekmek peşinde. Ama burada ekmek kapısı olsa, çaya alternative kazanç sağlayacak yollar olsa niye gitsin? 12 ay çalışabilecek iş imkanı olursa hm göçü önleriz hem de insanlarımız memleketinde yaşar.

CEPHE GİYDİRME

Trabzon denilince turizmde ilk önce akla gelen yerler Uzungöl ve Sümela Manastırı. Biz de turizm yönünde ilçe için cephe giydirme projesi hazırladık. Mevcut belediye binamızın projesi gibi yöreye has projeyle ilçe merkezindeki binaların cephe giydirmesi için girişimde bulunduk. Turizm Bakanlığı ve DOKAP’a başvurduk. Siyasilerimizden de bu konuda söz aldık. İnşallah önümüzdeki dönemde bu projeyi hayata geçireceğiz. Bu projeyle güzel Hayrat’ımız şirin bir görünüme kavuşacak.

YOL ÇALIŞMALARI SÜRECEK

Hayrat – Balaban – Dağönü – Uzungöl yolunu daha önce siyasilerimizin desteği ile birlikte Yeşil Yol kapsamına aldırmıştık. Bir kısım betonlamaları yapılmıştı. Geçen yıl da yaklaşık 8 bin metreküp beton ihalesi yine yapılmıştı, bu yıl dökülecekti. Maalesef o iptal oldu. Bir başka büyükşehire ait olan yayla yolunda yaklaşık 3 bin 500 metreküp beton döküldü. Bunların önümüzdeki dönemde tamamlanacağını düşünüyorum.

EN BÜYÜK HAYALİM…

En büyük hayalim Hayrat’ı Dağönü turizm yoluyla Uzungöl’e bağlamak ve Hayrat içerisindeki bütün binaları bizim öz mimarimize uygun cephe giydirmesi yapmak. Tarihi köprülerimiz ve camilerimizde restorasyon çalışmalarımız sürüyor. Yaylalarımıza sahip çıkarak turizmi bölgede geliştirmeliyiz. Turizm kalkınır gelişirse bizim bölgemiz gelişir. Bunun için sadece bizim değil herkesin bu bölgeye sahip çıkması lazım. Gerek yapılaşmada, gerek ulaşımda, gerek turizm yatırımlarında herkes elinden gelen gayreti göstermek durumunda.

UZUNGÖL YOLU HAYRAT’I TURİZME AÇACAK

Biz elimizden geldiği kadar turizmle ilgili ne yapabilirsek onun gayreti içerisinde olacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Hayrat – Dağönü – Uzungöl yolunun betonlamasını bitirip asfaltını da yaparsa buradan Uzungöl 35 km’ye düşecek. Bu da ilçemizdeki turizmi hareketlendirecektir. Böylece ilçede konaklama yerleri ve oteller de yapılır. Bu şekilde ilçemiz de kalkınır. İnşallah bu konuda başarılı oluruz.

HAK EDİLEN HİZMET ALINACAK

Hayrat her dönem AK Parti’ye yüksek oy veren bir ilçe. Bu dönem de ilçe belediyesinde bizi tercih ettikleri için teşekkür ediyorum. Büyükşehir’de AK Parti’ye yüzde 80’in üzerinde oy verdiler. Büyükşehir Belediyemiz de bu yüzde 80 oyun karşılığında illaki ilçemize hizmet yapacaktır. Tahmin ediyorum ki önümüzdeki dönemde Hayrat hak ettiği hizmeti alacaktır. İlçe belediyesinin Ak Parti’de olmamasının hizmette ayrımcılık getireceğini düşünmüyorum.

PARTİLERDEN TEKLİF ALDIM

Hayatta neyle karşılaşacağımız belli olmuyor. Siyasi partiler sağ olsunlar bizi kendileri arasında görmek istediklerini ilettiler. Şu anda herhangi bir siyasi partiye geçmek gibi bir düşüncem yok. Bağımsız olarak kalıp önümü görmek istiyorum. Bize oy veren, gönül veren insanlar bizi bağımsız görmek istediklerini dile getirdiler. Diğer yandan da Hayrat’ın menfaatlerini düşünüp ona göre hareket etmek zorundayız. Bu durumu şahsi olarak değil bizle beraber olan arkadaşlarla konuşmak ve karar vermek lazım. Teklif eden partilere teşekkürlerimi sunuyorum.

HERKESİN YANINDA OLDUM

Doğma büyüme Hayratlıyım. Ben hiçbir zaman insanlara tepeden bakmadım. Hep mütevazi saygılı olmaya çalıştım. Küçükle küçük büyükle büyük oldum. Düğününde cenazesinde dar gününde herkesin yanında olmaya çalıştım. Bu makam mevkiler bittikten sonra sokağa çıkıp vatandaştan aynı itibarı görürsem benden mutlusu yok. Bugün makam mevki sahibi olunca insanlar başka bir kimliğe bürünüyorlar. Sonra o makam mevkileri kaybedince insanlarıniçine çıkacak yüzleri kalmıyor.

NUHOGLU VAKFI’NDAN EGİTİME BÜYÜK DESTEK

Nuhoğlu Vakfı ilçemizde Çok büyük hizmetler yaptı. Fındık ve çaya alternative olarak hazırlanan 20 dönüm örnek bahçemizde 35 farklı meyve yetişiyor. Bu bahçenin tüm geliri öğrencilere burs olarak gidiyor. Ayrıca Nuhoğlu Vakfı’nın yaptırdığı lojmanların geliri yine üniversite öğrencilerine burs olarak gidiyor. Vakfımız ayrıca öğrencilere kurs imkanı sunuyor. Nuhoğlu Vakfı hafta sonu kurslarının yemeğini ulaşımını dahil her şeyini üstlenmeye başladı. Ben buna katkı sağlayan başta Vakıf Başkanımız Çetin Nuhoğlu olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum.

İLİŞKİMİZ SAMİMİYETLE

Ben hiç makam şoförü kullanmadım. Özel kalemim hiç olmadı. Makam kapım sürekli ardına kadar açık olur. İnsanlarla arama hiç mesafe koymadım. Herkesin isteği talebi olacaktır. Kimisine çözüm üretebiliyoruz, kimisine de üretemiyoruz. Fakat bunu konuşarak anlatarak sınır bariyer koymadan yapıyoruz. Halkımızla ilişkimiz iyi niyet ve samimiyet üzerini kurulu.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap