SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Maraş Caddesi'ne asfalt mı dökülüyor? Zorluoğlu açıkladı

Maraş Caddesi'ne asfalt mı dökülüyor? Zorluoğlu açıkladı

12 Haziran 2023 Pazartesi - 16:22




Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantıları başladı.





Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısının ilk gününe Başkan Zorluoğlu başkanlık yaptı.

Toplantıda 36 madde görüşülmek üzere imar ve bayındırlık komisyonuna gönderildi.

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin; "Kapanan Maraş Caddesi'ndeki zemin baştan olmayacak dedik. Söküldü, asfalt dökülmüştü. Onun üzeri boyanacak galiba. Bu konuda bilgi verir misiniz? Yeni kadınlar pazarı toptan veya tek tek satılacak galiba? Vatandaş arasında "Gülcemal Projesi" olarak başlandı ve orası uzun yıllar hafriyat döküm alanı oldu. Buraya ne yapmayı düşünüyorsunuz? Oralarda hobi bahçeleri falan yapılsa ve aşağıya doğru deniz evleri yapılsa. Bu konuda bilgi olursa sevinirim." ifadelerini kullanarak sorularını yöneltti.

Turgay Şahin'in sorularına ithafen açıklamalarda bulunan Murat Zorluoğlu, " Maraş Caddesi'ni geçen yıl yayalaştırdık. Esas mesele oranın yayalaştırılması. Adeta İstiklal Caddesine benzedi. Orada önemli çalışmalar yaptık. Sadece kaplama değil. Oranın altyapısını yaptık. Orada çok ciddi çalışmalar yaptık. Ve orayı yayalaştırdık. Çok da isabetli bir karar olduğunu ördük.

Orada kullanılan malzemede çok güzel bir görüntü olmuştu. Türkiye'de gündem olmuştu. Uzun süreli bir malzeme olarak kullandık ama garantisi de vardır. Tedarikçisi uzun yıllar kullanılacağını taahhüt etmişti. Bir yıllık bir kullanımdan sonra tedarikçisi çok aşırı kullanımdan sorun olduğunu belirtti.


Oradaki malzemeyi oradan söktürdük ve yeni bir malzemeyi oraya döktük. Standart bir asfalt malzeme değil. Yüzey kaplaması artık daha kalın. Artık o geçmişte yaşadığımız sorunu yaşamayacağız. Güzel görünmesi için uygun bir malzeme olduğu için seçtik şimdi de bu olmadı deyip kaldırdık. Kamu zararı olmadı. Buna bir boya malzemesi kullanılarak eski görüntüsü sağlanacak. Tamamını salı günü akşam bitireceğiz. 3-5 gün sonra da boya işlemi uygulanacak." ifadelerini kullandı.

Beşirli dolgu alanından da bahseden Zorluoğlu,"Oraya hafriyat dökümü yapılmıyor. Tesviye işlemi yapılıyor. Projesini meclisi getireceğiz. Şehrin ihtiyaçları doğrultusunda Ganita'nın Akyazı'ya devamı sağlanacak. Büyükçe bir lunapark, konser alanı, alışveriş alanı gibi projeler düşünülüyor. Faroz ile Akyazı arasında bir alan da plaj olarak düzenlenecek." şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap