SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Maçka'da ADEM açılacak

Maçka'da ADEM açılacak

29 Şubat 2024 Perşembe - 11:58




Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) Trabzon Maçka'da açılacak





Trabzon'un Maçka ilçesinde açılması planlanan Aile Destek Merkezleri’nde (ADEM) uygulamalı kurs ve eğitim alan kadınlar, ürettikleriyle hem öğrenecek hem de sosyalleşecek. Eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlar ise sertifika almaya hak kazanarak aile bütçelerine de katkı sağlayacak. Üstelik ürünlerini yöresel ürün reyonlarında satacak. Hem kadınlar hem ülke kazanacak

AK Parti Maçka Belediye Başkan adayı Koray Koçhan, dezavantajlı gruplara hizmet sunacak, devlet-millet kaynaşmasını sağlayacak, aile bütünlüğünün korunmasına katkı sunacak olan Aile Destek Merkezi'ni (ADEM) Maçka'da açacaklarını söyledi.

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde faaliyet yürüten ADEM'in kadınların meslek öğrenebilmelerine olanak sağlayacağını belirten Başkan Koçhan “Birçok kadın ve çocuğun bir araya gelerek sosyalleşmesine de katkı sağlayacak olan ADEM’lerde, geleneksel Türk Mutfağı, iğne oyası, dikiş nakış, el sanatları, bilgisayar kursu, Kur’anı Kerim okuma/yazma, resim, teorik dersler gibi alanlarda eğitimler sağlanacak. Bu eğitimlerde kadınlarımız üreterek, yöresel satış reyonlarında ürünlerini satacak ve gelir sağlayacak. Bunun yanında teşvik ödemesi de alarak ev ekonomilerine katkı yapacak. Bu projeyi çok önemsiyorum. Kadınlarımızın ülke ve ev ekonomilerine katkı sağlayabilmesi, meslek edinebilmesi, sosyalleşebilmesi için büyük bir imkan olacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap