SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kuru ekmeğe muhtaç kaldık ülkenin yeni kana ihtiyacı var

Kuru ekmeğe muhtaç kaldık ülkenin yeni kana ihtiyacı var

Karadeniz Özel

04 Temmuz 2022 Pazartesi - 11:18




Ekmeğin bile cep yaktığı ülkemizde duruma tepkisiz kalmayan vatandaş, gidişata isyan etti.





Akaryakıt, gıda, sebze-meyve zammı derken ekmek de lüks oldu. Trabzon’da ekmeğe yapılan zammı eleştiren halk, “Ekmek 7 lira olmuş, üstelik gramajını da düşürüyorlar. Ülkenin yeni kana yeni cana ihtiyacı var” dedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin temel gıdalara yansımaları devam ediyor. Her ne kadar maaş zamlarıyla durum dengelenmeye çalışsa da ne yazık ki çare olmuyor. En son olarak Trabzon’da ekmeğe zam geldi. Evet, ‘Gerekirse kuru ekmek yiyeceğiz’ diyenler artık kuru ekmeği de bulamaz hale geldi. Trabzon’da son fiyat tarifesiyle 200 gram ekmek 4 lira, 400 gram ekmek 8 lira, 600 gram ekmek 12 lira, 800 gram ekmek 16 lira, 1 kilo ekmek 20 lira oldu. 1200 gram ekmek 24 TL, 1400 gram ekmek 28 TL ve 1600 gram ekmek ise 32 TL'yi buldu. Biz de Karadeniz gazetesi olarak ekmek zammını vatandaşa sorduk.

GRAMAJINI DA DÜŞÜRÜYORLAR

Ekonomik anlamda herkesin zor bir süreçten geçtiğini belirten Rahmi bey, “İnsanlar zor durumda. Ekmek 7 lira olmuş, üstelik gramajını da düşürüyorlar. Çay içerken bile 2 defa düşünüyoruz.  Nerede içsek diye düşünüp, en uygun yeri bulmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarla minik minik ekonomistler olduk artık. Her ey çok pahalı eskiden 20 lira harçlıkla ihtiyaçlarımızı alırdık şimdi ise bırakın 20 lirayı 50 liraya bile bir şey alınmıyor. Hakkımızda hayırlısı” dedi. Yeni bir değişimin ülkeye iyi geleceğini belirten Şefika Hanım, “Bu pahalılıkta halkın durumu belli. Bir an önce çözüm bulunmalı ama çok zor.  Evde 4 kişi çalışıyoruz ancak boğazımızı bakıyoruz.  Ülkenin yeni kana yeni cana ihtiyacı var,  yani bir şeyler değişmeli. Benim umudum var inşallah iyi olacak” şeklinde konuştu.

ÜRETİM YOK TALEP ÇOK

Türkiye’nin yaşadığı ekonomik sıkıntının dünyadaki krizden kaynaklandığını söyleyen İlhan Bey, “1996’da ticarete başladım aynı sıkıntılar o zaman da vardı. Malımız mülkümüz para etmedi. Şu anki duruma baktığımızda malı olan kazandı, borcu olan battı. Dünyadaki krizden dolayı doğal gaz 300 dolardan 1200 dolara çıktı. Üretim yok talep çok. İnşallah bunları da aşacağız”  ifadelerini kullandı. Öğrenci Alperen ise, şu ifadeleri kullanarak tepki gösterdi: “Asgari ücret alanı ele aldığımızda bu insanlar nasıl geçinsin? Aldıklarını kira ve faturaya veriyorlar. Hiç mi gezmeyecekler? Ben şu an çalışıyorum ve haftalık 500 lira alıyorum, ev geçindirsem yettiremezdim” dedi.

Haber: Emin SARAÇ
Kamera: Erol TAŞKIN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
1
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap