SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Kurban Bayramı namazı kılınacak mı?

Kurban Bayramı namazı kılınacak mı?

29 Temmuz 2020 Çarşamba - 14:33




Bayram namazı saati, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların gündeminde. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı'nda bayram namazı kılınamadı. Peki 2020 Kurban Bayramı namazı kılınacak mı?





Kurban Bayramı namazı kılınacak mı? Bayram namazı saat kaçta? soruları yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların gündeminde. Kurban Bayramı'nın ilk günü kılınan bayram namazının ardından kurban ibadetleri yerine getiriliyor. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı'nda bayram namazı kılınamamıştı. İşte Kurban Bayramı namazı ile ilgili detaylar...

KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINACAK MI?

Camiler normal ibadetlere açıldı. Vatandaşlar koronavirüs tedbirlerine uyarak camilerde ibadetlerini yerine getirebiliyor. Bayram sabahının en önemli ibadeti olan Kurban Bayramı namazını da vatandaşlar koronavirüs tedbirlerine uyarak camilerde kılabilecek.

BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, 31 Temmuz Cuma günü kılınacak Bayram namazı İstanbul'da saat 06.33'de, Ankara'da 06.19'da, İzmir'de 06.45'te, Adana'da 06.15'te, Bursa'da 06.34'te, Kars'ta 05.37'de, Edirne'de 06.41'de kılınacak. Diğer illerin bayram namazı saatlerini aşağıdaki bağlantıya tıklayarak öğrenebilirsiniz.


BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

İki bayram namazı vardır: Biri, Ramazan Bayramı namazı, diğeri de Kurban Bayramı namazıdır.

Bayram namazlarının vakti, güneşin doğmasından takriben 45 dakika sonra başlayıp kaba kuşluğa kadardır.

Bayram namazları ikişer rek’attir ve cemâatle kılınır. "Niyet ettim Allah rızası için bayram namazı kılmaya uydum imama" diye niyet edilir. Aynen sabah namazının farzı gibi olup, fazla olarak her rek’atte üçer tekbîr vardır. Üçü, birinci rek’atte Sübhâneke’den sonra Fâti- ha’dan evvel; üçü de ikinci rek’atte kırâatten; (sûre veya üç âyetten) sonradır. Bu altı tekbîr vâciptir. Her iki rek’atin rükû tekbîrleri de vâcip olan tekbîrlere yakın olduğun- dan vâciptir. İftitâh tekbîri her namazda olduğu gibi bay- ram namazlarında da farzdır. Diğer tekbîrler sünnettir.

Bayram namazlarında hutbe, namazdan sonra okunur. Ramazan bayramında sadaka-i fıtır yani fitreden, kurban bayramında da kurbandan bahsedilir.


Kurban bayramının arefe günü sabah namazından, dördüncü günün ikindi namazına kadar 23 vakit namazda, farzdan sonra teşrik tekbîri okumak vâciptir.

Teşrik tekbîri şöyledir:

Allâhü Ekber Allâhü Ekber. Lâ ilâhe İllallâhü vallâhü ekber. Allâhü ekber ve lillâhi’l-hamd. Bu tekbîri her mükellef kadın ve erkeğin, Namazı ister cemâatle ister tek başına kılsın, ister müsâfir, ister mukim olsun farzın selamından sonra hemen okumaları vaciptir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap